Mag je met je auto op de rotonde achteruit rijden?

Mag je met je auto op de rotonde achteruit rijden?

Toegevoegd na 46 minuten:
Met de auto achteruit in de normale richting. Dus rechts.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee want een rotonde is een verkeersknooppunt met één rijrichting. Overigens staat bij een rotonde het bord B1 en dat bord betekend: Rotonde verplichte rijrichting (zie ook de pijlen op het bord ;)) Toegevoegd na 26 minuten: Correctie: Het bord B1 moet zijn het bord D1 Mijn excuses voor de mogelijke verwarring...

Nee, ook niet stilstaan. dezelfde reden als waarom je op de snelweg niet achteruit mag rijden, en geen éénrichtingswegen in mag rijden.

Nee dat mag niet en is ook niet nodig. Je kunt net zo snel nog even een rondje rijden.

Misschien wel als je met de rijrichting meegaat. Maar dan nog...!

In een normale situatie natuurlijk niet, maar als er een aanrijding is, of op aanwijzing van politie wel , sterker op aanwijzing moet je zelfs linksom rijden.

Nee, dat mag niet. In feite is een rotonde gewoon een straat (maar dan één die rond loopt) met eenrichtingsverkeer. En de regels voor eenrichtingsverkeer mag je niet omzeilen door met je neus de goede kant op te staan, terwijl je de verkeerde kant op beweegt.

nee dat mag niet je hindert er de auto's achter je mee en het is eenrichtingsverkeer op een rotonde. je kunt beter een ererondje rijden.

Goede vraag ! In principe is er bij mijn weten in de wegenverkeerswet niet aangegeven dat dit niet zou mogen. Dit in tegenstelling tot de autosnelweg. Bord D1 op de rotonde betekent verplichte rijrichting (rechtsom), geen éénrichtingsverkeer. Maar.... een ieder zal begrijpen dat het niet de bedoeling is een rotonde achteruit te ronden. Mij lijkt het dat je eerder met artikel 5 van de wegenverkeerswet te maken zal krijgen. Dit artikel stelt: "" Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd"". Daarnaast zou het ook ondoenlijk zijn omdat achteruit rijden een bijzondere manoeuvre is en....bij het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre moet je al het overige verkeer voor laten gaan.

Dit mag niet, heel simpel verplichte rijrichting houdt in dat er niet tegen de aangegeven richting in gereden mag worden, dit mag echter wel door voetgangers. vandaar geen één richting verkeer maar verplichte RIJrichting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100