Waarom voel ik m'n auto (Volvo 460) helemaal bewegen als er een harde windvlaag over komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De wind duwt tegen je auto aan. De kracht hiervan is sterker dan de tegenwerkende kracht van je vering => De auto beweegt

Zachte vering.

Je auto wordt door de kracht van de wind een stukje opzij geduwd. Hoe groter je auto, des te meer last je hier van hebt. Dus handjes goed aan het stuur, zeker als je een vrachtwagen inhaalt.

heb ik ook met mijn Tanky ( 740 ) deze auto heeft gewoon een groot oppervlak een de areodynamica van een baksteen. hier heeft de wind veel vat op. dit in combinatie met niet de beste veering meer kan je dit behoorlijk voellen. dus ja:) controleer je ophanging eens als het te erg is maar echt over zal het niet gaan.

Omdat je auto veel wind vangt. Met een vrachtauto of caravan is het nog veel erger. Voor rukwinden moet je oppassen, want die komen onverwacht. Dus 2 handen aan het stuur en wat minder snel rijden, vooral op bruggen en viaducten.

Wind vs vering. Heel gewoon. Je zal het soms ook voelen als je stilstaat.

Niet alleen Volvo's, maar alle auto's hebben daar last van. Het is exact hetzelfde als wanneer je zelf soms een eindje uit de koers wordt geblazen als je bij zware wind buiten loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100