Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Werken Taumittelsprühanlagen wel eens?

Op sommige Duitse Autobahnen staan waarschuwingsbordjes voor Taumittelsprühanlagen. Dat zijn volautomatische sproeiers, die bij (kans op) gladheid een pekeloplossing op de rijbaan spuiten.

Een mooi systeem, maar ik heb het nog nooit in werking gezien. Wel heb ik op de plekken waar die Taumittelsprühanlagen staan, gewone zoutstrooiers zien rijden.

Op http://de.wikipedia.org/wiki/Taumittelspr%C3%BChanlage kan ik niet vinden of deze installaties nog in gebruik zijn. Het enige dat ik kon vinden, was reclame op http://www.kuepper-weisser.de/index.php?id=741 en een filmpje op http://vplayer.ilsemedia.nl/swf/im_player.swf?file=http://www.kuepper-weisser.de/uploads/tx_flvplayer/Lausanne_02.flv - maar ik weet niet of dat realistisch is.

Worden de Taumittelsprühanlagen daadwerkelijk gebruikt? Zo ja, wanneer sproeien ze dan, en hoe ziet dat eruit als je op dat moment op die plek rijdt?

Picture for question
Cryofiel
13 jaar geleden
in: Auto's
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja ik heb ze wel eens zien werken. Net kleine fonteinen (niet groter dan op jouw afbeelding). Met een beetje geluk is de rijbaan dan ijsvrij, vaak ook alleen de helft...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding