Hoe herken ik winterbanden en wat is het verschil met "normale" banden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Behalve aan het profiel kunt u de winterband herkennen aan een code op de zijkant van de band. Wij adviseren u banden die voorzien zijn van de M+S-aanduiding én het sneeuwvloksymbool als winterbanden te kopen. Banden dit niet met deze codering zijn uitgerust, bezitten niet per definitie minder of geen winterbandeigenschappen.

Bronnen:
google.nl

Kijk naar het profiel.... Toegevoegd na 1 minuut: Hoe meer 'gleufjes', des te meer 'winter'.....

ze hebben meer profiel. daardoor hebben ze meer grip.(handig bij sneeuw en ijs.) niet dat je dan ineen keer wel hard kunt rijden, maar je hebt meer grip als bij zomerbanden. (je merkt het verschil heel goed, je hebt meer controle over je auto bij gladheid) hieronder een uitgebreid stuk over winter&zomerbanden http://www.anwb.nl/auto/tests/onderdelen,/Bandentest.html Toegevoegd na 4 uur: 'ze hebben meer profiel' moet zijn ander profiel.

Door de kletters M en S op de band (Mud and Snow). Het verschil is een ander profiel & wat zachter rubber waardoor je in koude ook nog goede grip hebt. Het profiel zorgt voor betere afvoer van vocht ed.

Een winterband is van een ander type rubber gemaakt en heeft meer profiel, waardoor de band meer grip krijgt op de weg wanneer die glad is door sneeuw of ijzel. Maar ook bij koude, zonder ijs of sneeuw is een winterband relatief veiliger dan een normale band. Winterbanden slijten relatief sneller en zijn dan ook weer minder geschikt voor het zomerseizoen of om het gehele jaar door te gebruiken. Daarom heb je meerdere sets banden nodig voor de verschillende seizoenen. http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/62016-winterbanden-kosten-kopen-en-huren-van-winterbanden.html

Winterbanden hebben een iets breder profiel en zijn gemaakt van een rubber dat bij lagere temperaturen flexibeler blijft zodat het profiel niet dichtloopt met ijs. Door dit profiel heb je beter grip met (natte) sneeuw en ook meer waterverplaatsing bij flinke regenval. Alleen met warm weer in de zomer slijten winterbanden sneller. Winterbanden zijn vaak te herkennen aan het sneeuwkristal op de band. Er zit ook een snelheidsbeperking, met mijn banden mag ik niet harder dan 190 (..)

Een winterband is zachter dan een normale band. Verder zitten er in het profiel zogenaamde lamellen verwerkt, voor een betere grip op de ondergrond. Wettelijk hoort er op de winterband M&S of M+S te staan.

Anders zoek je even op winterbanden op GV... http://www.goeievraag.nl/vraag/autobanden-winterbanden-gaat-zomerbanden-banden.107787#572469 http://www.goeievraag.nl/zoek?q=winterbanden

Er zit wel eens een geel en rood stipje / stickertje op de band.

Winterbanden kun je herkennen aan de wintermarkering op de band. Dit is een berg met een ijskristal. M+S (mud en snow) wil nog niet zeggen dat dit een echte winterband betreft en wordt in duitsland ook niet erkend tijdens de winter. Op de bijgevoegde link kun je alles vinden. succes want ze zijn al bijna niet meer te krijgen.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/auto/rijden/veelgesteld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100