Als k mn auto met verlopen apk, bij mezelf onder de carport heb staan en er niet mee rijd ,kan k dan toch n boete krijgen voor t verlopen van de apk

ondanks dat ik er niet mee rijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker. Men koppelt bestanden en indien gewenst krijg je volautomatisch een boete. Je moet de auto schorsen als je geen boete wilt (of natuurlijk APK laten keuren).

als je er niet mee gaat rijden hoef je hem niet gekeurd te hebben tenminste als je hem ook laat schorsen bij de RDW doe je dit niet dan moet hij gekeurd worden

Bronnen:
Eigen ervaring

ja dat is zeker zo ,daar hoef je niets voor te doen,deze komt vanzelf op je deurmat, en daarbij komt dan ook een boete voor het niet verzekerd hebben van een voertuig als je deze ook stillegt. deze boetes zijn tegenwoordig puur administratief en rollen zo uit de computer van de rdw .

Zolang hij op eigen terrein staat, en je er niet mee rijd is er niets aan de hand. Moet je wel eigenaar zijn van de grond waar de auto op staat. Toegevoegd na 1 minuut: Wel schorsen natuurlijk.

zolang je niet op de openbare weg komt hoeft het niet, want als je een beetje autoliefhebber bent bijvoorbeeld, en je hebt een paar op je erf staan blijf je natuurlijk bezig met apk.

Hallo Aknus, Jazeker kun je hier een boete voor krijgen, alles wat op de openbare weg staat, dus ook onder je carport moet verzekerd zijn,APK hebben en de wegenbelasting moet betaald zijn ! Als je er niet mee rijd , kun je beter je kenteken laten schorsen (maar dan moet hij wel op privéterrein staan) Dus onder je carport kan het niet geschorst worden. Groeten, Leonard

Yep; zolang de auto te naam gesteld staat dan ben je er verantwoordelijk voor dat deze verzekerd is en voldoet aan de APK normen. Schorsen is de enige optie om onder de verzekering en APK keuring uit te komen. Zie de links voor de juiste info: (Hoe eenvoudig kan een antwoord zijn...)

Bronnen:
http://burger.rdw.nl/schorsenofverlengen/P...
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/auto...
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/auto...
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/auto...
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/auto...

Ja je krijgt zeker een boete. Niet dat de politie jou een boete geeft en een geel papiertje achter je ruitenwisser doet als je auto onder de carport staat, maar de rdw (rijksdienst voor wegverkeer) geeft het automatisch door na 2 maanden wanneer de APK is verlopen aan de CJIB. Het is namelijk een centrale netwerk dat het zo doorgestuurd word.

Je krijgt een boete als je hem gewoon op kenteken laat staan en geen apk. Dus moet je hem schorsen om van je verplichtingen af te zijn. Als je hem vervolgens, geschorst, op je eigen terrein onder een carport zet wordt je op zich niet bekeurd. Wat je voor de zekerheid moet doen is iets over het kenteken plakken, doe ik ook. Overijverige ambtenaren zijn er altijd. En vooral als niet helemaal duidelijk is wat nu privegrond is. Helemaal in de beginperiode meen ik me te herinneren dat ik een keer gebeld ben over de plek waar een auto zou staan. Maar dat is al ontzettend lang geleden, ergens in de jaren 90. Volgens mij deden ze toen ook heel streng over allerlei voorwaarden voor schorsen etc. Ik heb op dit moment 5 van mijn auto's geschorst staan en er staan er twee al jaren pal naast de openbare weg op eigen terrein en nog nooit een opmerking gehad (politiebureau zit hier om de hoek). Ik heb al vanaf begin dat je auto's kon schorsen auto's geschorst en tot nu toe is er ook nog nooit iemand langs geweest. Maar goed, dat is mijn ervaring. Kan me ook niet herinneren dat iemand die ik ken daar ooit problemen mee heeft gehad. Je moet trouwens niet met een geschorste auto gaan rijden. Boven veel snelwegen hangen camera's die jou er dan zo uitpikken. Had ik vorig jaar tussen Breda en Den Haag. APK vergeten en hoppa, ik meen 90 euro te pakken. Toch weer een tank benzine. Toegevoegd na 11 uur: Frustje L is weer aan het minnen. ZUCHT

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100