Zijn onderdelen voor een Opel Kadett van 1985 duur?

Ik ben waarschijnlijk van plan om een Opel Kadett van 1985 te kopen. Weet iemand of onderdelen voor deze auto duur zijn? Dit bijv. in verhouding tot onderdelen van een Nissan oldtimer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo MichielJ, Voor de kadett-E kun je alles nog krijgen, en het is zeker niet duur. Nissan is (net als andere japanners veel duurder),en voor een nissan uit 1985 zijn onderdelen ook moeilijker te verkrijgen. Vorig jaar had ik een bumper nodig voor een Nissan Bluebird,die vind je niet meer op de sloop ,en nieuw of immitatie niet te leveren ! Neem eens een kijkje op www.artaparts.nl die heeft héél veel voor de kadett, en goedkoop! Ook zijn er veel clubs voor de E-kadett waar je spullen kan kopen. Natuurlijk kan je ook bij de Opel dealer alles voor deze kadettjes nog bestellen. Een Opel-groet, Leonard Toegevoegd na 6 minuten: mijn kadettje is 40 jaar oud, en ik kan alles nog krijgen

Die zijn behoorlijk betaalbaar,. omdat het een populaire auto was zijn er nog veel onderdelen goed te krijgen. http://kopen.marktplaats.nl/auto-onderdelen/opel-onderdelen/model-kadett/c78.html

Op het moment dat je gaat beslissen om een auto die 10 jaar of ouder is aan te schaffen, zul je je moeten realiseren dat onderdelen doorgaans niet meer via de dealers verkrijgbaar zijn. Marktplaats (is al genoemd) alsmede de autosloperij, kunnen deze jou mijns inziens rijkelijk van onderdelen voorzien tegen een redelijke prijs. Toch ben ik van mening als het om specifieke onderdelen gaat waarbij ik bv. denk aan een oliekeerring, wiellager of andere onderdelen die hun tijd al gediend hebben.. Ja dat kan dan al snel in de papieren gaan lopen. En omdat je ze niet meer als 'nieuw' hebt verkregen is het maar avonturen hoelang het weer meegaat. Maar dat is een keuze die jij moet maken als je in een 25 jaar oude auto wil rijden waarbij je zelf tot een afweging zal moeten komen. Dit is volgens mij niet inherent aan Opel, maar lijkt mij meer opgeld doen voor alle oude auto's.

Jij kan kijken of er van de verschillende modellen nog clubs en/of forums zijn. Daar zitten vaak mensen tussen die weten waar je voor een eerlijke prijs aan onderdelen kunt komen of ze zelfs hebben liggen. Ook is er veel kennis voor als je zelf wilt gaan werken aan je auto. Toegevoegd na 2 minuten: Ik was een beetje (heel) langzaam met tikken. (ging tussendoor wat anders doen) Het bericht van Leonard stond er nog niet toen ik begon..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100