Wat is de beste manier om van de luchthaven in Rome (Fiumicino) naar het centrum te komen?

Morgen vertrek ik voor een klein weekje vakantie naar Rome. Wat is de beste (snelste, goedkoopste) manier om van de luchthaven naar het centrum te komen.
Ik las al iets van dat er elk half uur een trein vertrekt en dat er ook taxi´s rijden. Ik vroeg me echter af of er ook een metroverbinding is of een speciale luchthavenbus oid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met de leonardo express(trein) kost het 16 euro. vertrekt vanaf het vliegveld tot in het hart van Rome. Met de bus kost het 8 euro. duurt langer. Een metro is er niet vanaf het vliegveld.

Openbaar Vervoer: Er vertrekt om het half uur een sneltrein naar het station Termini in Rome (reistijd: 30 minuten). Elke 20 minuten gaat er een langzamere trein (met bestemming `Orte` of `Fara Sabina`) naar het centraal gelegen Tiburtina, die onderweg een aantal kleinere stations aandoet. Als je tussen 23.30 - 05.00 aankomt, is er een nachtbus naar station Tiburtina (01.15 - 05.00); de bushaltes liggen vlakbij de internationale aankomsthal. Vanaf de luchthaven rijden er directe treinen naar het Termini Station. Deze treinen rijden tweemaal per uur. De reistijd bedraagt ongeveer 35 minuten en een ticket kost je 9,5 euro. Er zijn ook bussen die je vanaf 8u30 tot 20u30 naar Roma Termini Station brengen. Deze bussen rijden minder frequent (ongeveer om de twee uur). Een enkele reis kost 9 euro. Een rit met de taxi naar het hart van Rome kost al snel 35 euro. Let er steeds op dat de taxichauffeur zijn meter in werking stelt!

Bronnen:
http://rome.nl/rome/informatie/vervoer/luchthaven
http://www.infotalia.com/nld/reizen/reisgi...

Met zo' klein, oud Fiatje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100