Sneeuw in de herfstvakantie?

Wij gaan in de herfstvakantie naar Värmland, kunnen we dan al sneeuw verwachten of is dit een echte uitzondering. Enkele jaren geleden gingen we namelijk ook in de herfstvakantie naar Zweden (Göteborg) en toen hadden we veel sneeuw!

En hoe zit dat in Noord-Nederland, wanneer kunnen we hier de eerste sneeuw verwachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sneeuw Ondanks het relatief warme klimaat van Zweden is sneeuw iets wat niet weg te denken is uit het winterse straatbeeld van dit land. In het zuiden valt het nog mee, want Götaland kent slechts dertig sneeuwdagen gemiddeld per jaar en veertig tot vijftig sneeuwdekdagen. De winter valt hier relatief laat in, meestal begin december, hoewel sneeuwval in november zeker niet uit te sluiten is. Medio maart gaat de winter over in lenteachtig weer en wordt de kans op sneeuw een stuk kleiner, hoewel ook in april er nog wel eens een enkele sneeuwbui over kan trekken. Blijkbaar was het een uitzondering dat je sneeuw had.

Ik denk dat de nawinter een betere periode is voor sneeuw in het Zweden ter hoogte van Oslo. In maart heb je vaak ook nog wat langere dagen. Ik denk, dat er meer sneeuwkansen in Scandinavie tijdens de herfstvakantie zijn in noordelijker streken. Misschien in Are in Jamtland. Maar misschien heb je geluk. Ik denk dat je in Varmland meer kans op sneeuw hebt dan in Goteborg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100