Valt het weer in Tunesie erg tegen in januari?

Ik verwacht geen 30 graden ofzo maar 20-25 zou lekker zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Tunesie heeft warme zomers en milde winters. De gemiddelde middag-maandtemperatuur in graden Celcius is: januari: 16" Voor 20-25 graden moet je tot april/mei wachten. Bedenk wel: dit gaat om gemiddelde temperaturen, als je de woestijn in gaat zal het (overdag) warmer zijn.

Bronnen:
http://www.reistips.nl/africa.tunesie.htm

Ik ben nog nooit in Tunesië geweest, maar ik denk, dat er veel verschil is tussen de kust en het binnenland. Aan de Middellandse Zee heb je milde maar regenrijke winters. Mij lijkt, dat ver in het binnenland er een woestijnklimaat heerst met veelal droog weer, in de winter overdag warm en in de nacht koud. Ik denk, dat je beter naar de Canarische Eilanden of Madeira kunt gaan. Of naar Gambia of de Kaapverdische Eilanden. Tussen de Sahara en het tropisch regenwoud heb je een gebied waar het in de winter droog en warm is. Ik was ook eens in december en januari in Nieuw Zeeland, met vaak temperaturen tussen 20 en 25 graden. En de dagen zijn er dan lang.

Vergeleken met ons land is het wel mooi, maar warmer dan zo'n 16 a 17 graden zal het toch niet worden. Wij zijn eind Feb. geweest en toen was het al een stuk aangenamer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100