Hoe kan ik leren om andermans spullen zonder bijgedachten te gebruiken op mijn vakantie?

We gaan binnenkort op vakantie in een vakantiehuis waar o.a. linnen- en beddengoed zijn inbegrepen. Dit is niet de eerste keer op een vakantie-adres van ons, maar voorheen sleepte ik altijd mijn eigen handdoeken, theedoeken, pannen, potten, en beddengoed mee , omdat ik nu eenmaal niet weet wat er is uitgevreten met wat er in het huis(je) aanwezig is/was.

Dit brengt voor mij altijd een boel stress met zich mee, en ditmaal wil ik eigenlijk wel gewoon een keer gebruik maken van de daar aanwezige faciliteiten en wat meer ontspannen wat dat betreft.

Ondanks dat ik nu een keer dapper wil zijn kan ik er nu al wel tegenop zien om straks andersmans spullen te moeten gebruiken.

Hoe kom ik hier vanaf, en kan ik ook eens een relaxte vakantie houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helemaal niet gek hoor, ik heb het ook. Stoffen banken, vloerbedekking en bedden zijn voor mij een gruwel. Alles wat je af kunt wassen ok, dat geloof ik wel. Ik was wel de pannen enzo af voor ik ze gebruik en heb het liefst een huisje met vaatwasser. Schoon is wel schoon in mijn geval. Alles even in de vaatwasser en dan gebruik ik het gewoon. WC krijgt een beurt en de bank en vloer ook. Bed gaat gewassen lakenpakket op, maar voor de vloerbedekking neem ik altijd slippers oid mee. Maak het de eerste dag zo schoon dat jij je er lekker bij voelt, dan heb je een ontspannender vakantie. En laat dan ook de boel de boel, bezemschoon is niet meer dan dat, dweilen hoeft echt niet meer dan (als je vertrekt).

Verstand op nul, blik op oneindig en genieten maar. Als er niet goed voor de spullen is gezorgd zou het huisje uiteindelijk niet meer kunnen worden verhuurd vanwege klachten. Ik zou trouwens zelf wel mijn eigen handdoeken, washandjes en beddelakens meenemen. Voor de rest lekker alles gebruiken wat in het huisje aanwezig is. Dat zou je in een hotel trouwens ook doen. Dan zou ik alleen persoonlijke spullen, kleren e.d. meenemen.

Je zou alsnog je eigen linnengoed kunnen meenemen, en pannen die aanwezig zijn kunnen afwassen voor je ze gebruikt. Als je het zelf een ernstige belemmering vindt, kun je misschien eens met je huisarts praten of er een (psychologische) behandeling is. Fijne vakantie alvast!

Ik doe dat meestal zo, ik stel me de vraag; "wat is het ergste wat er kan gebeuren als.............(vul maar in).....?" Ik kom dan meestal tot de conclusie dat er niks is wat ik niet weer te boven zal komen ......;-). Succes, bij mij helpt het vaak!

Vertrouw niet alleen op je zelf,maar voor de verandering ook eens op anderen!

Probeer het te relativeren. Wat overkomt je als je je afdroogt met een handdoek die een ander gebruikt heeft, een pan waar een ander in gekookt heeft, enz. Wat zijn de gevolgen? Als alles gewassen en afgewassen is?

Smetvrees: het idee dat je besmet of ziek kunt worden door het aanraken van allerlei voorwerpen. Voorwerpen zitten immers vol van bacteriën en je kunt zo ziek worden! Men is bijvoorbeeld obsessief over een bankstel waarop visite heeft gezeten. Zodra de visite is verdwenen, worden de voorwerpen die de visite heeft aangeraakt grondig schoongemaakt. Bestek wordt bij sommige patiënten met smetvrees niet eenmalig afgewassen, maar men wast borden en pannen meerdere malen. Herken je dat ook? Dan moet je daar echt hulp voor gaan zoeken, want dat is een stoornis. Ik ken wel mensen die een beetje smetvrees hebben en knoppen bij stoplichten en zo vies vinden, maar die niet geblokkeerd worden in hun dagelijkse dingen. Wat jij beschrijft begint daar toch wel op te lijken, want je hebt er duidelijk last van. Beddengoed en linnengoed in zo'n huisje krijg je rechtstreeks van de wasserij, helemaal nog ingepakt in plastic, dus daar is niets mis mee. Je kunt zelfs best even bellen om dat te controleren. Dat je pannen en bestek e.d. nog even wast, voor je ze gaat gebruiken en dat je de wc schoonmaakt voor gebruik vind ik ook niet raar. Maar daar moet het wel bij blijven.

het klinkt een beetje als een fobie.. en die zijn vaak goed te behandelen. zoek hulp bij een goede psycholoog en ik weet zeker dat je er snel geen zorgen meer om maakt. je zal altijd een fan van 'schoon' blijven maar je zult minder last hebben van de vraag wat er allemaal met bepaalde spullen is gebeurd.

gewoon ervoor gaan, doen! en gun jezelf de relaxtheid van 'zien wat ervan komt'. ik wens je enorm veel sterkte, met dit avontuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100