We gaan 4 dagen naar Rome, wat moeten we vooral gedaan en gezien hebben?

van 10 t/m 13 juli gaan we naar rome. Als er iemand is die nog een leuk restaurantje weet zijn die tips ook meer als welkom.

We willen ook nog een bezoek brengen aan het Vaticaan is dit echt de moeite waard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je in Rome gezien moet hebben in 3 dagen. Dat is erg veel om op te noemen gezien de (ver)korte tijd. Als u van kerken houd dan zit je in Rome goed. Daar staat op bijna elke hoek van de straat wel een kerk die zomaar te bezichtigen is. Het Colosseum is zeker aan te raden net als de Trevi-fontein en allerlei kleine winkel steegjes. Het Vaticaan is zeker de moeite waard om te gaan bekijken (als je ervan houd) want groot is het Vaticaan niet. Het ijs in Rome is erg lekker. Qua eettentjes en restaurantjes kan ik u niet veel vertellen omdat de tijd dat ik in Rome verbleef ik elke dag Pizza heb gegeten. Als je je echt verdiept in de geschiedenis van Rome dan is er nog veel meer te zien en te bekijken als wat ik hier heb opgenoemd. Ik wens je veel plezier en geniet ervan!

Fijn! Trek een paar goede wandelschoenen aan want je kan er fantastisch ronddwalen door het oude centrum, heel sfeervol. Het Colosseum is zeer de moeite waard, en restaurantjes volop aanwezig. Over het Vaticaan kan ik je weinig vertellen, maar mijn collega vond het tegenvallen (die was er vorige week). Veel plezier! Toegevoegd na 1 dag: Ik heb mijn collega nog even nagevraagd wat er nou was met het Vaticaan, maar het was vooral de drukte die niet tof was. Ze moesten lang wachten voor ze eindelijk een gids hadden, en na enkele uren konden ze pas de Sixtijnse Kapel met de gids betreden, en dat was wel heel erg mooi. Dus ik vraag me nu af of je het wel of niet met een gids moet doen..

Sint Pieter kerk. Met een woord fantastisch. Moet en nog zeker een keertje voor terug. De oude ruines Neem een rondleiding door de stad. Is altijd perfect om een goede indruk te krijgen. Bovendien kan je dan nog eens naar bepaalde plekken terug die extra leuk waren. Dus 1e of 2e dag.

naar Tivoli en dan met name naar Villa Adriana. het is even uit de stad, maar als je 4 dagen gaat denk ik net te doen voor een (half) dagje.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Villa_Adriana

Een avontuurlijke reis aan de hand van de Da Vinci code van Dan Brown, brengt je op een aantal bijzondere plaatsen. restaurantjes onderweg uitproberen is ook een avontuur. Veel plezier

Bezienswaardigheden: Capitolijnse Musea Circus Maximus Colosseum Dio Padre Misericordioso Engelenburcht Forum Romanum Monti Monument van Victor Emanuel II Ostia Pantheon Piazza del Popolo Piazza Navona San Giovanni in Laterano Basiliek San Lorenzo Santa Maria Maggiore Basiliek Sint Pieter Sixtijnse Kapel Spaanse trappen Tempel van Venus en Roma Trastevere Trevi fontein Vaticaanstad Villa Adriana Villa Borghese Villa d’Este Villa Giuli

Bronnen:
http://www.stedentrippers.nl/rome/beziensw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100