Ik ga 8 dagen naar new york heb ik dan een visum nodig ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er is geen visum nodig. Je moet alleen een paspoort hebben dat geldig is tot na het vertrek uit de V.S. Toegevoegd na 8 minuten: http://visumdienst.com/?location=visuminformatie&land=verenigde+staten+van+amerika laatste update 06-07-2010

Jazeker. Je moet die aanvragen op deze website:

Bronnen:
https://esta.cbp.dhs.gov/

Je hebt geen visum nodig, wel een modern paspoort. Kijk op onderstaande link voor meer informatie. Toegevoegd na 5 minuten: Van de website van het amerikaanse consulaat in NL: Citizens of the Netherlands and of other visa waiver program countries do not require a visa for most tourist and business visits shorter than 90 days. Toegevoegd na 13 minuten: Het schijnt dat je vanaf januari wel het 'groene papiertje' wat je eerst in het vliegtuig altijd kreeg, moet invullen op internet. Dat gaat via ESTA: Electronic System for Travel Authorisation. Feitelijk is dit geen visum, maar je moet het wel gedaan hebben om toegelaten te worden. Op de website van het US consulaat vind je de link.

Bronnen:
http://amsterdam.usconsulate.gov/non-immig...
http://amsterdam.usconsulate.gov/visa_waiv...
http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/...

Ja. Voorheen kreeg je altijd in het vliegtuig een groene kaart uitgedeeld die je dan moest invullen en bij de douane overleggen. Sinds januari dit jaar kan dit niet meer en moet je van te voren online de gegevens invullen. http://www.dutchcowboys.nl/advertising/15961

Ja, voor New York heb je een visum nodig. De benodigde formulieren worden je in het vliegtuig ter invulling aangeboden. Bij aankomst in New York moet je je melden bij de immigratiedienst om vervolgens via de douane toestemming te verkrijgen om in de VS te mogen verblijven. Wilt U langere tijd in de VS verblijven dan dient U een visum bij het consulaat aan te vragen. Goede reis toegewenst. Toegevoegd na 4 minuten: zie ook onderstaande link.

Bronnen:
http://www.aroundtheglobe.nl/nieuws/2008/1...

Jammer dt je hier foute antwoorden leest, want als houder van een Nederlands paspoort uitgegeven vanaf eind 2006 heb je GEEN visum nodig. Wel uiterlijk 72 uur voor binnenkomst aanmelden via ESTA programma, daarn kun je dmw groene formulier ondr het Visa-Waiver programma Amerika in voor 90 dagen.

Nee. Je hebt voor een paar dagen in de VS [vrijwel] nooit een visum nodig. Nederland valt onder hun visa waiver programma. Wat je wel moet doen is registreren dat je van plan bent om naar de VS te reizen. Dat kan via deze link: https://esta.cbp.dhs.gov/ Jouw gegevens worden dan naast een lijst met bekende probleem personen gelegd. Dit is een formaliteit en je hebt meestale binnen 24 uur uitsluitsel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100