Wat is leuk voor een groepje van 6 om te doen tijdens weekend Berlijn?

We gaan in juli. Cultuur + Entertainment + Must see

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor wat "rauwe" cultuur zou ik je aanraden om Tacheles te bezoeken. Dit is een bekend kraakpand in Berlin-Mitte dat dient als kunstcentrum / cultuurhuis. Ik heb er wel eens oud en nieuw gevierd. Toen werd er door het hele gebouw een feest georganiseerd. Erg tof. Volgens mij worden er wel vaker feesten georganiseerd. Ook zit er een lunchzaak in, bioscoop, etc. in. http://en.wikipedia.org/wiki/Kunsthaus_Tacheles Die hele straat rond Tacheles (Oranienburger Straße) is trouwens erg levendig. Leuke uitgaanssfeer. Verder vond ik Knaack ook leuk (ook een beetje indie, alternatief, "gekkige" bar dancing). http://berlijn-blog.nl/uitgaan/knaack/ Als je van wat meer hip en trendy dance (club, techno, etc.) houdt is Watergate wel tof. Je kijkt vanaf de dansvloer uit over de rivier de Spree. http://berlijn-blog.nl/uitgaan/watergate/ Zie voor nog meer uitgaansgelegenheden ook: http://berlijn-blog.nl/uitgaan/watergate/ Naast uitgaan en voor iets meer "verfijning" en "overdenking" is het Joods museum een must. Prachtig gebouw waarin de Duits Joodse geschiedenis word geïllustreerd onder andere met de indrukwekkende kunstinstallatie Shalechet ter nagedachtenis aan de holocaust (zie filmpje). http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Museum_Berlin Ook het holocaust monument (Holocaust-Mahnmal) vond ik zeer indrukwekkend. http://en.wikipedia.org/wiki/Memorial_to_the_Murdered_Jews_of_Europe Verder Checkpoint Charlie (niet veel bijzonders te zien, maar wel een gedenkwaardige plek natuurlijk). http://en.wikipedia.org/wiki/Checkpoint_Charlie Wat ik over het algemeen zo tof aan Berlijn vond is de algehele sfeer. Gemoedelijk, levendig en doorspekt van culturele initiatieven. Veel plezier! Toegevoegd na 59 seconden: Tweede http://berlijn-blog.nl/uitgaan/watergate/ link moest http://berlijn-blog.nl/uitgaan/ zijn.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ha0aVRnntgY

Ik hoorde ergens dat je in een metrostation een soort museum had waarin je ziet hoe mensen daar hebben geleefd in de oorlog. Het kwam heel indrukwekkend over.

Buiten het zoeken naar een stuk van wat ooit de Berlijnse muur was, een bezoek aan de Brandenburger Tor, lopen over de Kurfürstendamm en Alexanderplatz zou ik zeker even een bezoekje brengen aan de bovenste etage van het KaDeWe (Kaufhaus des Westens - soort Bijenkorf/Harrods). Exclusief en apart.

het mauerpark is op zondag geweldig, hier is altijd live muziek en een hele grote markt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100