mag je een stel zien als een huishouden als je op vakantie gaat?

mijn vrienden groep heeft het idee om naar een Landal huisje te gaan als examen uitje, nu hebben wij gelezen dat je per huishouden een apart wc/badkamer nodig hebt, nu vragen wij ons af of je een stel/koppel mag rekenen als een huishuiden aangezien die toch altijd bij mekaar verblijven en of wonend zijn.

mijn vraag is dus: moet je in dit geval ieder persoon als los huishouden tellen ? of mag je gewoon een huisje boeken voor het aantal personen wie er op dat moment verblijven

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft niet goed aan waar de groep uit bestaat. Maar ik vermoed, dat het hier inderdaad om meerdere huishoudens gaat. Volgens de officiële definitie vormt een huishouden een economische eenheid en organiseert het alle werkzaamheden om in de voeding, de kleding en het onderdak van het huishouden te voorzien. In de praktijk kan een huishouden uit één of meer personen bestaan, waarbij een meerpersoonshuishouden kan worden gevormd door echtparen of partners, de kinderen van deze partners en eventueel ouders van deze partners. De voorwaarde is wel, dat deze personen op hetzelfde adres wonen. Dat betekent dat, als in jouw groep vrienden, ook vrienden zitten die samen een relatie hebben en officieel samenwonen, dat zij samen een huishouden vormen. Maar als ze officieel niet samenwonen, en dus alleen bij elkaar "logeren", dan vormen zij geen huishouden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Huishouden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100