Wat is er leuk aan Lesbos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me simpel: zon, zee en strand

Kennismaken met een authentiek stukje Griekenland!

LESBOS. Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland, na Kreta en Evia, het heeft een oppervlakte van 1630 km2. Dit populaire vakantie-eiland ligt ter hoogte van de Sporaden, ten noorden van het eiland Chios, op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus, de havenstad bij Athene en zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer. Lesbos wordt door de Grieken Lesvos genoemd. Het is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn. Lesbos is zeer interessant omdat het veel te bieden heeft, zelfs aan de meest veeleisende toerist: een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, schilderachtige dorpen, interessante monumenten, prachtige kerken en kloosters, waardevolle musea en andere bezienswaardigheden. De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend: groene landschappen, onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen en heuvels met hier en daar groene vlaktes en groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen, uitgestrekte olijfboomgaarden, warmwaterbronnen, beschermde natuurgebieden en biotopen. De grootste attractie van Lesbos bevindt zich echter bij Sigri; een fossiel woud dat vijftien miljoen jaar geleden versteende als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Ook wandelaars zullen het op Lesbos goed treffen, want er zijn diverse wandelwegen uitgestippeld over het hele eiland. Lesbos is rijk aan prachtige kiezel- en zandstranden, sommige zijn rustig, andere weer druk. Ook de watersporters zullen het hier goed hebben, want alles is hier mogelijk, van zeilen tot paragliden, van surfen tot snorkelen. Lesbos heeft veel gezellige plaatsen en dorpjes met overal die herkenbare, typisch Griekse taverna’s en cafeetjes. Toegevoegd na 15 seconden: http://www.grieksegids.nl/lesbos.php

Lesbos staat ook bekend om de grote aantrekkingskracht die het uitoefent op homosexuele mensen en dan met name lesbiennes ( geen grapje). Heeft deels te maken met de naam uiteraard en verder met de leuke dingen die door anderen al omschreven zijn. En als je veel gelijkgestemden tegen kan komen, wordt het alleen maar interessanter natuurlijk.

Dat er een link ligt tussen het eiland Lesbos en lesbiennes komt door de oud-griekese dichteres Sappho. Zij was van de damesleifde en kwam van Lesbos. Verder is het een leuk en wat groter eiland met veel olijfbomen en allerlei mogelijkheden wandelen, fietsen, brommer rijden, watersport, ouzo drinken en mezes eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100