Wanneer je een mobile-home boekt voor een autovakantie, boek je dan per mobile-home of per persoon?

Wij hebben in maart onze vakantie geboekt naar Italië. We gaan met eigen vervoer en er waren alleen nog vijf-persoons sta-caravans oftewel; mobile-homes beschikbaar. Ik zei toen nog tegen mijn vriend; het is wel ongunstig, want met zijn 2-en is net zo duur als met zijn vijven. Nu hebben we inmiddels iemand mee gevraagd (en niet om dan goedkoper uit te zijn maar voor de gezelligheid) en toen ik vanmorgen ging kijken hoe ik het aantal personen kon wijzigen, staat er in ééns; 3 keer reissom van €680 ipv twee keer reissom. Dit betekent dus dat het is veranderd. Maar als je bijvoorbeeld in Nederland een huisje boekt voor 10 personen en je gaat er met zijn tweetjes naar toe, betaal je toch net zoveel als je met zijn tienen zou gaan?
Mijn vraag is nu; wat moet ik hiermee? Mijn reisorganisatie bellen en het bedrag bijbetalen of advies van mijn vriend (op de gok diegene meenemen afwachten wat ze zeggen, bijbetalen ze kraaien er niet naar..
graag jullie antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteraard je reisbureau bellen en je verhaal uitleggen want vremd is dit wel...zoals je zegt in nederland boek je per huisje en niet per persoon. ik kan mij de reactie wel heel goed vaststellen want ik zou ook zoiets kunnen denken maar aan de andere kant ..op de bonnefooi gaan helemaal naar italie en dan problemen krijgen is ook niet echt een leuke start van je vakantie. tís tenslotte ook niet om de hoek en als je ineens een flinke mep bij moet betalen is dat toch een flinke domper op je vakantie. je kunt dan beter van te voren weten waar je aan toe bent.

Meestal geldt het voor mobile-homes in het buitenland dat je 1x voor de huur van het mobile-home betaalt, maar daarnaast betaal je ook nog per persoon per overnachting plus dus ook nog de toeristenbelasting e.d. Als ik jou was zou ik even goed in je reisvoorwaarden kijken hoe de berekening wordt gemaakt, want het zou kunnen verschillen per reisorganisatie (of per camping, want mobile-homes kun je ook vaak rechtstreeks bij de camping huren)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100