waarom wisselen vluchtprijzen zo erg?

Ik heb een tijdje terug een vlucht geboek naar amerika, en nu heb ik een beetje gekeken (op cheaptickets) hoeveel het per dag verschilt.

Nu vroeg ik me af waarom het zoveel verschilt. Ik heb er voor 390 euro gezien, en de volgende dag voor 800 op dezelfde datum (2017 dus nog ver vooruit).

Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat men gebruik maakt van algoritmes en bekende data. De aanbieders "weten"op die manier wanneer een stoel op welke datum het gewildst is. Daar spelen ze op in, want ze willen zoveel mogelijk winst maken, maar ook niet mensen ontmoedigen de reis te maken (geen stoel is ook geen inkomsten). Een lege stoel is helemaal zonde, dus proberen ze zo afgepast mogelijk aan te bieden. Toegevoegd na 1 minuut: Niet alleen de stoelprijs maar ook de koffer en handbagage prijs en andere bijkomende prijzen wordt mee gerommeld.

Ik heb ooit gehoord van iemand van de KLM dat als je vaker keek dat de prijzen van de tickets goedkoper worden. Dit omdat mensen dan blijkbaar twijfelen en vaker kijken maken ze het goedkoper en dus aantrekkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100