Wat kan je meenemen vanuit tsjechië?

Beste mensen, ik ga na de zomervakantie met mijn school naar Tsjechië. Maar ik zag als je iets wilt meenemen vanuit een EU-land, dat daar voorwaarden aanzitten. Ik zie dan dit:

Uitzondering: zelf meenemen

U mag een kleine hoeveelheid nagemaakte producten meenemen voor eigen gebruik. De uitzondering geldt alleen als u de goederen zelf meeneemt als reiziger. U mag zelf meenemen:

3 horloges
250 milliliter parfum
3 cd's of dvd's
3 andere producten
Neemt u van een categorie meer mee dan is toegestaan?
Dan nemen we al die producten uit die categorie in beslag.

Ik weet dan niet wat er onder die drie producten staan, maar ik ben van plan om bijvoorbeeld eten en drinken ( geen alcoholische dranken ben nog onder de 18jr) en bijvoorbeeld een nagemaakt t-shirt wat in Nederland een fortuin kost mee te nemen. Wat mag ik dan wel? En valt eten en drinken ook onder de uitzondering bij 3 andere producten?

Alvast bedankt voor de antwoorden! :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het betreft hier namaakspullen. Dus je eten en drinken mag je meenemen. Het is verboden namaakkleding of andere namaakproducten zoals schoenen of tassen mee te nemen, maar er is een kleine uitzondering. De volgende producten mogen ondanks dat ze namaak zijn toch worden ingevoerd: 3 horloges 250 ml parfum 3 cd's of dvd's 3 stuks overige goederen (bijvoorbeeld t-shirts of broeken). Dus je namaakshirt mag ook mee.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/9298...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100