Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet het faillisement van een land met het toerisme?

Wanneer een land failliet gaat (Griekenland en misschien ook Portugal hoorde ik laatst) wordt een land dan juist duur of goedkoop voor toeristen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Vakantie
700

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als ze hun eigen munt hadden gehad, zou die in een vrije val zijn gekomen, en zou het een aantrekkelijk land zijn geworden om te bezoeken, kwa prijzen.
Maar aangezien ze de Euro gaan behouden zal je er alleen maar last van krijgen, aangezien ze nieuwe bronnen van inkomsten moeten aanboren. Die zullen voor een deel moeten worden gevonden in extra luchthaven- en toeristenbelasting.
Ik vind dat ze gewoon wat eilanden moeten verkopen. Wij willen Corfu wel.
(Lees meer...)
AWM
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een land kan niet echt failliet gaan, wel virtueel. Je kan een schuldenlast hebben die veel keer je bbp overtreft. Maar handige marketingjongens zullen hier op inspelen en zoveel publiciteit maken dat de mensen toch naar Griekenland reizen in de hoop dat de Grieken zich nederiger opstellen en klantvriendelijker.Maar goedkoper : vergeet het maar.Een euro blijft een euro .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding