kun je in engeland net zo makkelijk pinnen (bijvoorbeeld in winkel en restaurant) als in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan je niet. Je zit sowieso met de pound ipv de euro. Pinnen bij de pinautomaat gaat al niet eenvoudig, want niet alle automaten accepteren Maestro bijvoorbeeld. Beter is het ook om één keer een groot bedrag te pinnen ipv twee keer de helft. Toegevoegd na 2 minuten: Pinnen bij het tankstation gaat wel. Ik vraag het wel ff van tevoren om problemen te voorkomen als je helemaal geen cash hebt.

Pinnen bij een winkel of tankstation is geen enkel probleem. Geld uit de muur trekken kan (met nadruk op kan) soms iets lastiger zijn. Omdat niet elke pinautomaat je pasje accepteert. Dat kun je zien aan de logo's op je pasje en de logo's op de automaat (zie bron) Ik heb meegemaakt in Italië wel een Eurozone dat ik met mijn SNS wereldpas niet kon pinnen bij twee automaten terwijl mijn tante met haar ING pas daar wel kon pinnen. Gelukkig zaten er 6 banken in die straat allemaal met eigen automaten bij de andere automaat ging het wel. Omdat Engeland de Pond Sterling als valuta heeft betaal je bij geld trekken transacties een klein bedrag voor de wisselkoers. Ik kan me niet meer herinneren of dit ook is bij met pin afrekenen bij bijvoorbeeld een tankstation. Ik dacht van niet. Ik zou dus niet te moeilijk doen. Neem wat Euro's mee voor onderweg (auto boot luchthaven) en pin dan wat cash in Engeland. In de haven en op het vliegveld zijn voldoende pin automaten. Veel plezier in Engeland. Toegevoegd na 4 minuten: Je betaald ook bij het betalen in een winkel met pin. Klein bedrag. Maar dat verschilt per (Nederlandse) bank. Op de site uit de tweede bron staat dat SNS de goedkoopste is. Ik weet niet hoe accuraat de gegevens van die site zijn. Maar dan heb je in elk geval een richtlijn. Toegevoegd na 19 minuten: Oh en geld trekken en dan contant iets afrekenen is duurder dan met pin betalen in de winkel. Je betaald een X percentage over elk bedrag dat je betaald of wanneer je geld trekt. Dus het maakt geen drol uit of je 2× £100 trekt of in 1× £200. Uiteindelijk betaal je hetzelfde. Bij het voorbeeld van ABN betaal je voor £78 = €100,02 €103,47 (dat is dus €3,45 transactiekosten 3,45%) en bij £156 = €200,04 €206,94 (€6,90 2 × €3,45 transactiekosten en dat is nog steeds 3,45%) Let wel even op dat je bankpas geactiveerd is voor transacties in het buitenland en hoeveel je daglimiet is. Dit kan je via internetbankieren aanpassen omgoog en naar beneden. Nu heb ik alles wel genoemd geloof ik ;-)

Bronnen:
http://www.wisselkoersvaluta.nl/pond-engeland.php
https://www.alleszondercreditcard.nl/pinne...

Je kunt in Engeland bij de meeste winkels wel pinnen. Je kunt het beste vragen "can I pay by debit card?" (kan ik hier pinnen), dat is het handigst. In sommige winkels moet je na het intoetsen van je pincode ook nog op de groene knop drukken op de pinautomaat. Er komt een bedrag bij maar dat is per bank verschillend. Je kan dit het beste navragen bij je bank. Reken op ongeveer 1% boven op de wisselkoers.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Debit_card#U...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100