Bij reizen naar Indonesie, is daar een visum bij nodig?

Ik reis in mei naar Indonesie, mijn vraag is of het verplicht is om een visum aan te vragen. Ik las namelijk laatst dat het niet meer nodig was. Wil graag zekerheid. Bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de zekerheid toch maar visum aanvragen: "Een visum is verkrijgbaar bij aankomst voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Er is geen garantie dat toegang daadwerkelijk verleend zal worden." http://visum.nl/indonesie-visum

Nederlanders en Belgen kunnen bij aankomst een visum voor Indonesië aanschaffen op een van de internationale luchthavens. De kosten bedragen 35 USD/circa 28 EURO voor een visum tot 30 dagen. Je dient hier contant voor te betalen en dat kan in zowel dollars als euro's. Let op: je dient de betalen met briefgeld. Voor Euro's betekent dit bijvoorbeeld 30 EURO in briefgeld. Je krijgt het wisselgeld in lokale munteenheid terug. Het Visum On Arrival kan in Indonesië eenmalig worden verlengd voor een periode van maximaal 30 dagen, dit kan gedaan worden bij lokale immigratiekantoren. Je hoeft hiervoor dus niet als voorheen Indonesië te verlaten. Voor verblijf langer dan zestig dagen dien je een visum aan te vragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag of in het land waar je woont. Meer informatie vind je op de website van de Indonesische Ambassade in Den Haag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100