Waarom zijn campings in het hoogseizoen duurder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze in het laagseizoen goedkoper zijn . Vraag en aanbod theorie.

Dat heet marktwerking. Als er veel vraag is en het aanbod blijft gelijk kun je meer vragen, als er weinig vraag is dan bied je je product goedkoper aan om de potentionele klant toch binnen te halen. Beter een beetje verdient dan helemaal niets.

omdat er dan meer vraag naar is en dan de prijs natuurlijk ook stijgt.

Omdat veel mensen geen andere keus hebben dan in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Kwestie van opportunisme.

Kwestie van vraag en aanbod... Naar mate het aanbod kleiner en de vraag groter zullen de prijzen systematisch stijgen. En dit heeft alles te maken met marktwerking... De marktwerking door prijzen in het hoogseizoen omhoog te schroeven heeft er alles mee te maken dat de vraag dan iets kleiner wordt. Als de prijs hetzelfde blijft zal de camping veel eerder niet meer aan de vraag kunnen voldoen...

Dit heeft te maken met een grotere vraag en een gelijk blijvend aanbod, zoals al aangegeven in de andere antwoorden. Misschien verduidelijkt een afbeelding uit de economie deze antwoorden nog meer? Als de "vraaglijn" naar rechts of naar boven verschuift, stijgt de prijs.

Omdat dan de mensen persé op vakantie willen - zelfs als ze flink moeten dokken.

omdat ze in het hoogseizoen veel meer klenten hebben!

Doordat de vraag per plaats omhoog gaat. Een economische principe is dat als de vraag omhoog gaat de prijs ook omhoog gaat als het aanbod gelijk blijft.

Het hoogseizoen: als de basisscholen vakantie hebben en/of het mooiste weer plaatsvindt. Twee redenen om meer te kunnen vragen dan die andere periode: het laagseizoen.

Ik lees hier allemaal economisch verantwoorde antwoorden maar wat uiteindelijk het enige goede antwoord is is dat je wordt bedonderd omdat je toch geen andere keuze hebt. de enige juiste prijs is die die geldt op het moment dat de vraag het minst is want zelfs dan wordt er nog winst gemaakt ( lang leve ons economisch stelsel )