Er is aangifte tegen mij gedaan, kan ik nu nog wel op reis?

Er is pas aangifte tegen mij gedaan terwijl ik het echt niet heb gedaan.
Kort het verhaal:
Paar jongens zochten ruzie met mij en hun haalden vrienden erbij, dus ik deed dat ook. Maar dit was allemaal via WhatsApp groepsgesprekken. Volgende dag belde zijn vader op en toen had ik inene alles gedaan terwijl ik eerlijk waar niks heb gedaan. Hij zei dat hij aangifte tegen mij zou gaan doen. Maar stel hij heeft dit gedaan, en ik ga volgende week op vakantie, via schiphol enzo gaan ze dit dan niet natrekken of juist wel en mag je dan het land niet uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans dat hij aangifte gaat doen is heel klein. Maar als hij wel aangifte doet, en ze er iets meedoen dan krijg je een brief thuis dat je op verhoor moet komen. Zolang jij deze brief niet krijgt mag jij overal naartoe gaan. -- Op schiphol kijken ze alleen of je gesignaleerd staat voor bijv : rechtszaak of een straf die je moet uitzitten

Je kan gerust het land uit en weer in. Paspoortcontrole is voor personen die veroordeeld zijn en gezocht worden door de overheid. bv door de rechter, belasting of voor openstaande bekeuringen. Indien daadwerkelijk aangifte gedaan is tegen jou dan heb jij het recht om jou verhaal te doen en daar wordt je dan voor uitgenodigd door de politie middels een brief. Er zijn altijd twee kanten van een verhaal. Hoor en wederhoor.

Simpel: zo lang je niet van de politie of de rechter hebt gehoord dat je het land niet uit mag (uitreisverbod) mag je het land uit. Maar sowieso... Zo'n aangifte moet eerst maar eens door de politie geaccepteerd worden en leiden tot een opsporingsonderzoek, en dan moet jij nog als verdachte worden aangemerkt, en dan praten we pas verder over wat de politie jou al dan niet mag verbieden/verplichten... Relax, gewoon gaan.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/re...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100