Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je met Euro's betalen in Zwitserland?

Voor vakantie gaan wij door Zwitserland, indien wij een kopje koffie willen langs de grote wegen, kunnen wij dan met euro's betalen?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Vakantie
2.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dit ligt eraan. In sommige dorpen kun je enkel met de Zwitserse Franc betalen. Sommige winkels/restaurants (vooral in of nabij grotere steden) accepteren ook Euro's. Het nadeel is dan dat zij de omrekenkoers bepalen. Die valt vaak hoog uit. Het slimste is daarom misschien om bij een lokale pinautomaat een (klein) bedrag aan zwitserse Franc op te nemen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee, de Euro wordt maar matig geaccepteerd in Zwitserland. Dit maakt dat een reis naar Zwitserland vaker problemen oplevert bij tol poortjes of bij tankstations. Het is daarom raadzaam om vooraf in Nederland Zwitserse Franken te halen zodat in ieder geval onderweg er geen problemen kunnen ontstaan. Betalen met een creditcard kan wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding