Binnenkort ga ik naar China. Een kennis vraagt me om 15 e-readers mee te nemen. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mag niet, althans, het mag niet zonder invoerrechten te betalen. De douane controleert intensiever op vluchten vanuit China, omdt daarvandaan allerlei dingen worden meegnomn die niet mogen hier, zoals nep-merkhorlogs etc. Dus niet aan beginnen!

Dat mag wel, maar niet kosteloos. Tot 22 € hoeven er geen rechten betaald te worden. Tot 150€ betaal je geen invoer rechten, maar wel omzet belasting. Boven de 150€ moet je beide betalen. Op de site van de Douane kun je precies terug vinden wat daarvan de kosten zijn. http://chinesewebshop.nl/special-douane-invoerrechten-china/ Nog een tip: De Douane heeft een app ontwikkeld, speciaal bedoeld voor reizigers. De naam van deze app is 'Is dit OK?'. Deze app laat zien wat u wel en niet van vakantie mee naar huis mag nemen. Heel handig als u toch twijfelt of u uw spullen wel of niet moet aangeven. Voor het gebruik van de app is geen verbinding met internet nodig. Downloaden en gebruik van de app is gratis. Geschikt voor Iphone en android Voor Iphone vindt u deze gratis App in de Itunes appstore. Voor Android kunt u terecht op de site douanereizigers.nl

Meenemen mag echter er is een maar, omdat 15 e Readers niet als persoonlijk bezit gelden zullen ze direkt als zakelijk goed gelden voor de belasting en invoerautoriteiten en is er direkt over de hele partij invoerrechteh en belasting verschuldigd, ook als je voor jezelf dan nog een extra reader mee zou brengen gelden daar dan de vrijstellingen niet. ook zul je dan een aan de invoerbepalingen moeten voldoen en mogen het geen kopieën zijn van een apparaat wat door een andere leverancier op de markt gezet is. Ook moet je een officiele rekening (een afleverbon is niet voldoende)bij de handel hebben die voldoet aan de invoerbepalingen van zowel de EU als ook Nederland .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100