Mag je bij een lange tussenstop van 19 uur het vliegtuig uit en gaan overnachten in een hotel?

We reizen met ons gezin (2 volw. en 3 kinderen) naar Bangkok. We hebben een vlucht met een tussenstop in Helsinki, echter moeten we 19 uur wachten voordat we weer verder gaan. We komen om 22.00 uur aan in Helsinki en gaan de volgende dag 17.00 weer weg. Mogen we dan een hotel boeken of moeten we achter de douane blijven wachten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor dat mag gewoon. Wel moet je bij sommige tussenstops even opletten of je papieren in orde zijn. Maar gezien je als EU ingezetene dan in een ander EU land bent zal dat geen probleem zijn.

Ja, dat mag en wordt zelfs gestimuleerd door de luchtvaartmaatschappijen. Zij hebben vaak bij hen goedkope stop-over hotels in de aanbieding. Aangezien je paspoort geldig is voor Thailand, is het ook geldig voor het in de EU gelegen Finland. Maak van de gelegenheid gebruik en boek dan ook een leuke city-trip van Helsinki!

Natuurlijk mag dit. Bedenk wel van te voren wat je met je bagage wilt doen. Wil je dit gelijk door labelen naar Bangkok of wil je deze ook meenemen in Helsinki? Toegevoegd na 3 minuten: Misschien een rare tip. Boek een 5 persoons dorm kamer in een hostel. Dan blijft je verblijf in het dure Helsinki ook betaalbaar. http://www.hostelbookers.com/

Bronnen:
http://www.hihostels.com/dba/Hostels-Helsi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100