Is het leven in griekenland goedkoop?

Wij willen graag op vakantie gaan naar Griekenland. Maar weet iemand hoe de prijzen daar zijn in vergelijking met Nederland? Uit eten, boodschappen enzovoort?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanuit toeristisch oogpunt gezien ligt het gemiddelde prijsniveau in Griekenland circa 10% lager dan in Nederland. Dit prijsverschil wordt met name veroorzaakt door de lagere prijzen die u in Griekenland betaalt voor enkele levensmiddelen zoals brood. Daarnaast zijn de restaurants eveneens goedkoper dan bij ons. De overige prijzen komen overeen met de Nederlandse. Net als bij ons geldt, dat de prijzen in Athene en op populaire toeristische plaatsen hoger liggen dan in de rest van Griekenland. Blijf dan ook vooral alert waar u uw inkopen doet en waar u uit eten gaat. Een straatje verderop kan voor behoorlijke prijsverschillen zorgen.

Bronnen:
http://www.waarheenmetvakantie.nl/griekenl...

Ik ben zelf net terug uit Griekenland (ben een Griek) en het is erg goedkoop in Griekenland geworden. Tijdens de crisis zijn de Grieken (zoals mensen doen tijdens crisis) weer de oude gerechten gaan eten zoals Pita's. Hierdoor zijn er heel veel leuke, hippe en het belangrijkst goedkope tentjes ontstaan waarin u lekker kan eten. Souvenierwinkels zijn nog steeds duur, maar dat is overal in de wereld zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100