Waarom zie weinig Duitse toeristen in Frankrijk?

Op vakantie in Frankrijk valt me het telkens weer op, veel Nederlanders ,Engelsen in Frankrijk op vakantie. Maar Duitsers zie niet veel.
Of is Frankrijk niet zo geliefd vakantieland bij de Duitsers of ligt het aan de streek waar je bent.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klopt, dat je relatief weinig Duitsers tegenkomt in Frankrijk. Je kunt een aantal redenen hier voor aanwijzen; Duitsers zijn in Frankrijk niet geliefd. Frankrijk heeft in twee oorlogen heftig gevochten tegen de Duitsers en dit zijn ze nog lang niet vergeten. In veel dorpen en steden nemen de herdenkingsmonumenten ook een prominente plaats in. Taalbarriere: zowel Duitsers en Franzen zijn niet zo goed in vreemde talen. Franzen weigeren om Duits te leren/ praten. Dit in tegenstelling tot bijv vakantielanden als Nederland, Italie en Spanje, waar je met Duits nog wel een eindje komt ( de Elzas in Frankrijk vormt uiteraard een uitzondering). En natuurlijk de van oorsprong Duitstalige vakantielanden. Duits is immers meest gesproken taal in Europa.

Duitsland is een landschappelijk zeer gevarieerd land. Veel landschappen, die in Frankrijk zijn te bewonderen, vind je ook in Duitsland. B.v. vulkanische bergkegels, die in Auvergne zijn, vind je volgens mij ook in het Vogelsberg- en Rhön gebied. En voor het hooggebergte, de Alpen, ligt volgens mij voor Duitsers eerder Oostenrijk dan Frankrijk voor de hand. Verder vind je in Duitsland zeer veel schilderachtige stadjes, ik denk meer dan in Frankrijk. En in Duitsland is het ook vaak mooi weer,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100