Gaan de toeristische gebieden in vakantielanden na het hoogseizoen dicht?

zijn er in september al veel toeristische gebieden/voorzieningen dicht? Of is dat pas veel later in het jaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet dat in Benalmadena en Torremolinos bijna alle zaken per 1 oktober gesloten zijn, en weer openen op 1 april..

ik heb hier nog wat....

De meest toeristisch gebieden gaan niet in éénmaal dicht : dat gebeurt echt geleidelijk , van sept minus 30 % tot einde oktober minus 60% en sommige plaatsen blijven altijd open, zelfs met pieken op kerstmis (nice, monaco, sevilla, madrid, rome)

Op Sint Maarten is het nu hoog seizoen. Dit loopt van december t/m april. Tijdens het laagseizoen gaan de bedrijven niet dicht, ondanks dat er veel minder toeristen zijn. Ze draaien op halve kracht, zullen we maar zeggen. Dit geldt voor het Nederlandse deel van het eiland. Op het Franse deel van het eiland, gaan sommige zaken wel dicht na het hoogseizoen maar sommige zaken gaan alleen in augustus en september dicht.

voor tunesie is dat zeker zo. De hotels bijvoorbeeld in het populaire Hammamet Yasmine gaan dicht. De medewerkers gaan dan ook weer naar huis. Ook vliegen er geen charters meer naar Tunesie. Pas vanaf maart kun je daar weer terecht. Ook Kreta sluit veel, de omgeving van Malia is eind oktober volledig stil gevallen. Op de eigen inwoners na dan, maar ons hotel was 1 van de laatsten die open was. Onze groep was ook de laatste die vertrok uit Kreta. Daarna was het afgelopen met het toerisme.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100