Op welke wegen mag je onbeperkte snelheden in duitsland?

Geen snelheid limiet duitsland

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de snelwegen. Rond steden en waar veel afritten zijn is er vaak een limiet van 120km/u. Op de rijkswegen geldt 90 en in bebouwde kom 50 en dat wordt zeer streng toegepast.

In principe geldt op de autobahn (autosnelweg) in Duitsland geen maximumsnelheid geldt. Wel geldt een adviessnelheid van 130 km/u. Als je deze overschrijdt, is het niet zo dat je een boete krijgt, maar als je een ongeval veroorzaakt geldt wel vaak een hogere aansprakelijkheid. In de praktijk is het overigens zo, dat op ongeveer de helft van de autosnelwegen de snelheid middels borden e.d. alsnog is ingeperkt tot een maximumsnelheid van 120 - 130 km per uur.

Op elke autobahn waar geen max.snelheid aangegeven is.

Op de snelwegen mag je mits er geen andere snelheid aangegeven staat een onbeperkte snelheid rijden. Nu is het zo dat er wel vaak een limiet is ingesteld van 130 of 110. Vaak bij tunnels of bruggen mag je op de snelweg maar 60 of 70 rijden. Een tip als je gaat rijden in Duitsland op de snelweg: Kijk goed wat er achter je aan komt, hou je spiegels goed in de gaten en geef de mensen die hard gaan de ruimte zodat ze niet hoeven af te remmen, maar pas ook op voor jezelf als je twijfelt ga niet naar de linkerbaan.

De onderstaande link gaat naar een kaart waarop met kleurtjes voor de snelwegen de maximumsnelheid is aangegeven. Op de blauwe stukken is er geen maximumsnelheid. http://www.autobahnatlas-online.de/Limitkarte.pdf De bijbehorende legenda staat hier http://www.autobahnatlas-online.de/LegendeLimit.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100