Hoe rijden de treinen in Belgie met dit weer, is het daar net zo'n chaos als hier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gisteren gezien dat alles in België op tijd rijdt. Als ik het goed begrepen heb komt dat door: 1. Een goede signalering van aankomend slecht weer, waardoor een winterplan in werking treedt en medewerkers eerder aanvangen om alles te kunnen starten/checken 2. Wisselverwarming op alle wissels 3. Wisselverwarming op electriciteit. In Nederland worden veel wissels m.b.v. gas verwarmd (door de grote hoeveelheid gas in Nederland leek dat een logische keuze), maar regelmatig dooft de vlam bij een wissel, wat alsnog vastvriezen veroorzaakt. Nier bedrijfszeker dus, die wisselverwarming op gas. 4. Een minder complex spoorwegnet dan Nederland

"Hier in Belgie rijden alle treinen en bussen deze maandag stipt. Ook de auto's kunnen prima door. Toch is hier zeker evenveel sneeuw gevallen als in de Randstad, in totaal ruim 20 cm. Het is uiteindelijk gewoon een kwestie van inzet en willen aanpakken."

Bronnen:
Ingezonden brief in de Telegraaf.

Ze rijden daar gewoon volgens schema. Terwijl daar ook veel sneeuw is gevallen. Trek je conclusie...

Het was helemaal niet zo dat alles prima verliep.Veel treinen hadden vertraging, er waren er ook een deel afgeschaft.Maar we zijn hier al wat gewoon.