Heb ik een visum nodig om naar Azerbaidzjan te reizen?

Heb ik, als Nederlander, een visum nodig om naar Azerbaidzjan te reizen? Zo ja, hoe kom ik daar aan?

Gerelateerde vraag:
Als ik vanuit Azerbaidzjan met de trein naar buurland Georgië wil reizen en een paar dagen later weer terug (ook met de trein) naar Azerbaidzjan, heb ik dan een visum nodig?

Toegevoegd na 59 minuten:
 
Over Georgië:
Het gaat er niet om of ik een visum nodig heb om naar Georgië te reizen, maar of ik een visum nodig heb om *vanuit Azerbaidzjan* (en dus niet vanuit Nederland) naar Georgië te reizen.

Weet jij het antwoord?

/2500

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Azerbeidzjan. Een visum is verplicht. Deze kunt u aanvragen bij de ambassade van Azerbeidzjan in Den Haag. Toegevoegd na 1 minuut: Je 2e vraag moet je even navragen bij de Ambassade. E.e.a. kan wel te maken hebben met de actuele diplomatieke betrekkingen tussen die 2 landen. Toegevoegd na 1 uur: op je toevoeging van de vraag: kijk hier eens: http://www.hansrossel.com/reisgids/visa.html In dergelijke streken bestaat er ook nog zoiets als het universele visum: USD Toegevoegd na 1 uur: Volgens mij niet. Het gaat niet zo zeer waar je vanaf vertrekt alswel wat je Nationaliteit is: http://www.reisgraag.nl/vakantie_georgie/rondreizen_in_georgie.html

Bronnen:
http://www.azembassy.nl/
http://www.landenkompas.nl/azerbeidzjan

om naar Azerbeidzjan te gaan heb je een visum voor nodig. Toegevoegd na 1 minuut: Hierbij nog een site met meer informatie Toegevoegd na 2 minuten: voor je tweede vraag heb je dat ook nodig http://visumdienst.com/georgi%EB.html

Bronnen:
http://visum.nl/destination/aze/azerbeidja...

Ja, een visum is vereist. En je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 3 maanden geldig is na je vertrek. Een visum kan je uitsluitend persoonlijk aanvragen op dinsdag en donderdag bij de ambassade van Azerbeidzjan in Den Haag, omdat je een vingerafdruk moet zetten. Ervoor nodig is: Een paspoort. Een ingevuld aanvraagformulier. 2 pasfoto's. Het visum kost € 60. Voor een visum dat langer dan 7 dagen geldig is heb je een uitnodiging nodig die is gelegaliseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan. Maar het ministerie van buitenlandse zaken ontraadt niet-essentiële reizen naar Azerbeidzjan. Er er wordt aangeraden geen foto’s te maken van de metro en/of gebouwen en infrastructuur, die door militairen of politie worden bewaakt. Draag altijd een kopie van je paspoort bij je, voor eventuele controle van papieren. Toegevoegd na 5 minuten: Voor Georgië is geen visum vereist. Alleen je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in Georgië. Toegevoegd na 43 minuten: Voor wat betreft de vraag of je vanuit Georgië een visum nodig hebt om in Azerbeidzjan te mogen komen is het antwoord hetzelfde als het eerste deel. Je bent een Nederlander, en hebt daarom om visum nodig. (Dat is ook te lezen bij de beschrijving van een reis die deze twee landen aandoet: http://www.dim-sum.nl/?pagina=DGA_Kaukasus_rondreis_Praktische_Info)

Bronnen:
http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninfo...
http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninfo...
http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/rei...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100