wat heb je nodig in frankrijk,tol,stikkers enz?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De tol op snelwegen kan altijd contant en met een creditcard afgerekend worden. Met een gewone Nederlandse pinpas gaat het niet. Voor auto's van categorie 1 (niet hoger dan ca. 2.10m) gaat het veel sneller als u de tolpoortjes kiest met (o.a.) het logo CB (=Carte Bancaire). Men accepteert daar alle creditcards (nog zonder pincode) met uitzondering van Maestro-betaalkaarten (zoals de Giropas van Postbank). Ticket inbrengen, Creditcard inbrengen, evt. kiezen voor kwitantiebonnetje en de slagboom gaat al open. Vóór deze CB-tolpoorten staan veel minder auto's dan voor die waar u contant kunt betalen (= met groene pijl). Overzicht van de meest gebruikelijke toltarieven per type vervoermiddel: www.anwb.nl/bestemmingen/landeninformatie. Op de tol-snelwegen is de maximum snelheid 130 kilometer, op andere snelwegen meestal 110 kilometer per uur. Verder geldt buiten de bebouwde kom een maximum van 90 kilometer per uur en in de bebouwde kom een limiet van 50 kilometer per uur. Stickers / vignetten heb je niet nodig.

Frankrijk kent veel tol wegen! Niet allemaal, maar ga er maar vanuit dat je best veel tol moet betalen! Als je een week of 3 weg gaat!

Geen stickers maar wel tol. Tol kun je het makkelijkste betalen met een creditcard maar met een pin kan het niet altijd. Alle informatie over reizen in Frankrijk vind je hier: http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninformatie/vakantie/bestemmingIndex.html?btiId=BTI_4&themaId=BEST_P_50

Enz ? Let op !! M.i.v. 1 juli ben je verplicht 2 alcoholtesten bij je te hebben in Frankrijk . Vergeet ook niet om fluoriserende vestjes mee te nemen voor iedereen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100