Hoe/ waar boek ik een vliegticket dat een jaar/ 6 maanden geldig is? (Australie)

Ik wil deze zomer naar Australie.
Nu wil ik graag met een veilige maatschappij vliegen (prijs maakt daarbij niet zo veel uit, met mijn vliegangst betaal ik graag een beetje extra voor de gemoedsrust.)
Ik snap alleen niet hoe ik een ticket kan aanschaffen met een langere geldigheidsduur. (bijvoorbeeld via Qantas/KLM?) 6 Maanden zou genoeg zijn.
Boeken via sites die jongerenreizen aanbieden trekt me niet echt, daar zitten vaak een hoop extra's bij waar ik geen gebruik van zou willen maken.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik reis veel met klm naar verre bestemmingen. Met een open retour datum. Je moet gewoon klm oid bellen. En telefonisch je ticket boeken. geef dan aan dat je een open retour wil. Dat kost ongeveer 40 euro extra. Als je tegen die tijd weer terug wil, bel je klm en geef je aan waneer je terug wil vliegen. Overigens is qantas over het algemeen wat goed koper. En bieden tevens backpackers vliegtickets aan.

Over het algemeen zijn tickets met een langere geldigheidsduur bij Emirates het voordeligst. Zij lijken mij een zeer betrouwbare maatschappij!! (zie link)

Bronnen:
http://www.airlinequality.com/Forum/emrts.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100