Kan je kostenloos een vakantiehuis annuleren als het nog niet aanbetaald is?

Zonder annuleringsverzekering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt af van de tijd die inmiddels verstreken is sinds de boeking en de tijd die nog resteert tot aan de feitelijke levering van het geboekte. Na de boeking heb je 14 dagen de tijd om er kosteloos vanaf te kunnen als het tijdstip van de vakantie verder weg is dan 3 maanden. Wordt die tijd korter dan moet naarmate de tijd korter is meer aan annuleringskosten betaald worden. Dat kan variëren van 15 tot 90 %. In de boekingsvoorwaarden van de aanbieder staat hoeveel en wanneer annuleringskosten verschuldigd zijn. In het algemeen geldt dat een boeking een definitieve overeenkomst is die alleen onder specifieke voorwaarden ontbonden kan worden al dan niet kosteloos.

Normaal gesproken niet. Kijk ook in de algemene voorwaarden van her bedrijf in kwestie. Daar staat vaak wel in wat de regels zijn tav annuleren en geld terug krijgen. Maar ik heb nog nooit iets kostenloos kunnen crediteren.

Indien jij, ondanks het ontbreken van een annulatieverzekering, een doorslaggevende reden hebt die bij de verhuurders hun menselijke kant beroert dan heb je een kans dat ze jou als uitzondering op de regel behandelen. Soms kan het ook helpen om andere mensen te vinden die jullie contract overnemen. Wees gewoon eerlijk met jezelf en vraag je af of de reden van annulatie van die aard is dat je zonder schroom aanspraak kan maken op een kostenloze annulatie. Vraag jezelf dus af of jij als verhuurder overstag zou gaan indien iemand anders met dezelfde reden bij jou zou annuleren. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100