Een jaar op een highschool in amerika/australie, hoe en wat?

Het lijkt me altijd al super leuk om een jaar op een highschool in amerika/australie. Maar hoe zit dat nu precies, hoe duur is het? want geloof ik is het best wel duur.
Hoe kan je zomaar een jaar op je nederlandse school missen?
hoe word je daar ontvangen? Wanneer is de beste tijd om daar heen te gaan, welke klas en hoe oud?
Hoelang kan je het beste erheen gaan een jaar lijkt me logisch of is het met termijnen ofzo?
en hoe goed moet je engels zijn? Ik kan engels lezen en verstaan als nederlands alleen praten en correct gramaticale zinnen vormen gaat nog een beetje moeilijk.
Graag zou ik ook eigen ervaringen willen horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ken iemand die dat heeft gedaan. Zij deed het na haar middelbare school, ze was toen nog 17 (want je moet jonger zijn dan 18 voor een highschool). Ze heeft dit via een organisatie gepland en het was inderdaad nogal prijzig, dus weet waar je aan begint! Ik denk niet dat je dit kunt doen tijdens je huidige opleiding, maar hiervoor kun je denk ik beter terecht bij het schoolbestuur, misschien dat ze een uitzondering maken? Diegene die ik ken was ook niet heel goed in Engels, maar dat kun je daar dan toch juist leren! :) Niets mis mee! Zoals ik van haar begreep stelde de school op zich niet zo veel voor (qua niveau). Ze had vakken als fotografie en drama en ook de rest was niet moeilijk. Nederland kent na de basisschool al een indeling per niveau, in Amerika begint dat pas echt na de highschool, dus pas rond het 18e levensjaar. Daar zou ik me dus niet al te druk over maken ;) Heel veel succes als je gaat en vooral ook heel veel (leer)plezier!!

Ik ben een jaar in amerika geweest, na de middelbare school. Geen idee wat het nu kost, maar de prijs heeft te maken met vliegtickets en verzekering. Je komt in een gastgezin en afhankelijk van je leeftijd wordt je een junior of senior (klas 11 of 12). Gezinnen geven zich op als gastgezin, dus ze willen graag iemand hebben: je bent dus meer dan welkom. Engels leer je zo, geen zorgen. Na een paar maand droom je zelfs in het engels :-) Een geweldige ervaring die je leven verrijkt. Altijd doen als je de kans krijgt. Google "exchange student".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100