Mijn droom is om ooit een Boedistisch klooster te bezoeken, in Nepal bijv. Kan een vrouw alleen (59 jaar) dit zonder grote risiko's doen? Graag tips.

Het liefst zou ik door Sherpa's begeleid worden en zou ik willen kamperen bij het klooster tijdens een warmere periode in het jaar. Heeft iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je ook zou kunnen doen is meteen je kennis van het Boeddhisme verbreden. Is het misschien een idee meteen in een klooster (Gompa) een (korte) cursus te doen? Dan maak je ook een tijdje het kloosterleven zelf mee. Je kan van tevoren bepalen wat je wilt doen en hoe lang je blijft. Kijk eens op http://kopanmonastery.com/ Dit klooster is vanaf het vliegveld makkelijk te bereiken per taxi. En wil je daarna een trektocht maken naar andere kloosters, dan denk ik dat de monniken je graag voorthelpen. Je wilt in een warmere periode? Het klimaat van Nepal kent een warm en nat seizoen. De warmte hangt veelal af van de hoogte waar je zit. Dus toch altijd maar warme kleding meenemen. En veiligheid? Nepal is wel een boeddhistisch land, maar kent meerdere religies. Niet iedereen is altijd even oprecht, en de armoede is groot. Wees voorzichtig ook voor 'scam', oplichting. Waar toeristen komen kan de onveiligheid toenemen. Lees hier alleen: gebruik altijd je gezond verstand!

Het lijkt me op zich wel veilig. Nepal is een boeddhistisch land, en boeddhisten zijn over het algemeen respectvolle mensen. Ik denk dat je als vrouw alleen een stuk veiliger bent in een Aziatisch / boeddhistisch land, dan in een islamitisch land. Ik bedoel, boeddhisten zullen je niet snel lastigvallen (is mijn eigen ervaring). Ik vond deze website met informatie over een groepsreis naar Nepal, waarbij je kloosters bezoekt: http://www.centrumipw.nl/Nepal.htm En deze site gaat over een individuele rondreis naar Tibet en Nepal, waarin ook bezoeken aan kloosters zijn opgenomen: http://www.tmreizen.nl/tibet/rondreis_nepal_tibet_reis.htm

Nepal is eigenlijk een vies land net zoals de omliggende landen op China na. Je zou het kunnen doen, maar je kunt beter met een vriendin gaan. Want je bent in je eentje, je bent westers(dus anders dan hen, je wordt zeker aangekeken door mannen) en het is niet heel veilig.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100