Kan ik met mijn rolstoel het vliegtuig in, kan niet lopen?

Ik ga met mijn broer op vakantie naar het buitenland, hij zit in een rolstoel en kan niet lopen, mag hij in de rolstoel het vliegtuig in

Weet jij het antwoord?

/2500

passagiers met een mobiliteitsbeperking transavia.com biedt passagiers met een mobiliteitsbeperking alle benodigde faciliteiten om comfortabel te kunnen reizen. U kunt gratis uw eigen rolstoel meenemen. Voor transavia.com is het van belang om te weten of u zelfstandig afstanden kunt lopen, trap kunt lopen of helemaal niet kunt lopen. Meld dit duidelijk tijdens of na uw online boeking via Mijn transavia.com. Op basis van deze informatie wordt voor de juiste begeleiding op de luchthaven gezorgd. looprek, krukken of rollator Een looprek, krukken of rollator hoeft u niet aan te melden bij uw boeking. Meer informatie vindt u bij medische voorzieningen. aanmelding mobiliteitsbeperking Als u met een rolstoel reist, of begeleiding nodig heeft, meld dit dan uiterlijk 48 uur voor vertrek bij transavia.com. Voorwaarde voor het meenemen van uw eigen rolstoel is dat deze niet hoger is dan 86 cm. Ook vragen wij u vriendelijk tijdig (2,5 uur voor vertrek, in de zomerperiode 3 uur voor vertrek) in te checken, zodat u voldoende tijd heeft om uw rolstoel reisklaar te maken. U kunt tijdens of na het boeken van uw vlucht via Mijn transavia.com uw rolstoel gratis aanmelden en/of begeleiding voor op de luchthaven aanvragen. Heeft u een boeking gemaakt via een reisbureau of touroperator, meld de mobiliteitsbeperking dan bij uw reisbureau of touroperator. afhandeling op Schiphol bij vertrek en aankomst Schiphol is verantwoordelijk voor assistentie aan passagiers met een mobiliteitsbeperking voor het afleggen van de afstand tussen het parkeerterrein en/of de NS aankomsthal en de Schiphol vertrek- of aankomsthal. Op negen verschillende locaties op de luchthaven, waaronder het perron op het NS station, de parkeerplaatsen P1, P2, P3 en P7 en op de voorrijweg, staan speciale pilaren die u kunt gebruiken om assistentie aan te vragen. Ook heeft Schiphol speciale assistentiebalies in vertrekhal 3/4 en vertrekhal 2 waar u uw wensen kenbaar kunt maken. Wanneer u zich op Schiphol meldt bij de assistentiebalie van transavia.com in vertrekhal 1, wordt u door Axxicom Airport Caddy naar het vliegtuig begeleid. Uw eigen rolstoel wordt in het bagageruim vervoerd. Bij terugkomst op Schiphol ontvangt u uw rolstoel via de bagageband. U wordt door Axxicom Airport Caddy begeleid van het vliegtuig tot aan de bagageband in de aankomsthal. Zowel bij aankomst als vertrek verzoeken wij u vriendelijk de instructies van de dienstverlener op Schiphol op te volgen.

Ja hoor! Mensen die in een rolstoel zitten kunnen het vliegtuig in! Bij vakantie boeken even doorgeven en het is geregeld! Het luchtvaartpersoneel zal uw broer begeleiden het vliegtuig in. De rolstoel zal in het bagageruim worden vervoerd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100