moet je echt 3 uur van te voren op schiphol zijn voor dat je weggaat met het vliegtuig of mag je ook 2 uur van te voren aanwezig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou even moeten kijken hoelaat je moet inchekken Ik moest ook 3 uur van te voren op schiphol zijn Je kan tegenwordig ook online inchekken

Dat ligt er aan waar je heen vliegt. Europees meld ik mij een uur van te voren heb thuis ingecheckt en hoef enkel mijn bagage op een drop off point af te leveren. Intercontinentaal meld ik me inderdaad vroeg, maar ook dan geen drie uur. kijk bij de voorwaarden wat de uiterste meld tijd is.

Je bagage inleveren kan bij drukte soms heel lang duren. Wij stonden een keer ruim een uur in die rij. Als je geen bagage bij je hebt of alleen handbagage heb je dan meer tijd.

Twee uur is vaak ook genoeg. Maar het kan soms erg druk zijn bij de balies. Ook worden er naar sommige bestemmingen uitgebreide veiligheidschecks gedaan. Al met al is het best mogelijk dat je veel tijd kwijt bent, voordat je bij de gate bent. Een ander punt waar je rekening mee moet houden, is dat de incheckbalie en/of bagagebalie eerder sluit dan dat het vliegtuig vertrekt.

Als je geen bagage hebt en je bent online ingecheckt dan hoef je enkel nog door de douane heen. Dit kan snel gaan maar ook lang duren afhankelijk van hoe druk het is. Als je daar moet inchecken en wel bagage hebt dan raad ik je aan ruim optijd van te voren daar te zijn. Dit kan tijd gaan kosten, helemaal als je niet aan de regels voldoet.

Nee dat hoeft niet, uiteraard afhankelijk of je alleen handbagage of ruimbagage meeneemt. Het is een adviestijd/ Als je je bagage nog moet afgeven dan moet je hier weer rekening houden met wanneer de balie sluit. Bij de KLM moet je de bagageafgifte ten minste 2 uur voor vertrek van de vlucht doen. Op schiphol.nl staat het volgende. Inchecken Reist u in de vakantieperiode via Amsterdam Airport Schiphol, dan adviseren wij u op tijd naar de luchthaven te komen. Door de grote drukte kunnen de wachttijden langer zijn. U kunt de volgende inchecktijden aanhouden: •Europese bestemming 2 uur van tevoren •Bestemming buiten Europa 3 uur van tevoren Incheckbalies •Vertrek 1: balie rij 1 t/m 8 •Vertrek 2: balie rij 9 t/m 16 •Vertrek 3: balie rij 17 t/m 32 Zelf inchecken U kunt thuis inchecken via internet. Dit kan via de website van uw luchtvaartmaatschappij. U kunt ook gebruik maken van een van de talrijke Self-service check-in kiosken op Schiphol. Self-service check-in is snel, comfortabel en makkelijk. U hoeft minder te wachten en u heeft zelf de controle over de te doorlopen stappen. Dit houdt in dat u zelf incheckt met behulp van machines (kiosken). De kiosken staan vlakbij de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappijen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100