Geen malaria pillen slikken als je in Oeganda verblijft kan dat gevaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er komt in Afrika, en ook in Oeganda, erg veel malaria voor. De Afrikaanse vorm van malaria is de ernstigste, en kan zeer snel en zeer dodelijk verlopen. Kan dat gevaar? Jazeker. http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-oeganda/ Toegevoegd na 6 minuten: http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/africa/uganda/uganda-malaria-map.aspx Hier nog een kaartje om aan te geven hoe hoog het risico is per gebied van Oeganda. Rood betekent hoog risico, en de kaart kan niet roder.

Mijn broer woont in Kampala. Hij neemt geen medicijnen. Wel onder de klamboe slapen en deet smeren. Of artemisia slikken icm vitamine B.

Het is zeker niet aan te raden niet te slikken, maar helaas kun je het met het wel slikken van malariapillen niet 100% uitsluiten dat je het krijgt. Tijdens mijn laatste reis door Uganda hebben twee mensen in onze groep malaria gekregen, ze slikten beiden wel keurig hun pillen. De kans dat je malaria krijgt met pillen is wel heel veel kleiner dan dat je het krijgt zonder pillen. Toegevoegd na 3 minuten: Nog even een stukkie onderbouwde tekst: "Malariaprofylaxe Meestal beschermt malariaprofylaxe goed, al is er een kleine kans dat u toch malaria krijgt. In dat geval verloopt de malaria tropica-aanval echter minder snel dodelijk dan wanneer u helemaal geen profylaxe had ingenomen. Hiervoor is het echter noodzakelijk dat u zowel tijdens als na de reis de voorgeschreven medicijnen trouw inneemt. Goedaardige vormen van malaria worden door profylaxe volledig voorkomen. Soms kan echter maanden na het stoppen van de profylaxe alsnog een malaria-aanval optreden (koortspieken om de 48 of 72 uur). Deze vormen zijn eenvoudig te genezen." http://www.lumc.nl/home/0001/12556/19997/910160136013257

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100