Wanneer mag je weer gewoon een flesje water meenemen in het vliegtuig?

vandaag teruggekomen uit Turkije: aan boord kon ik alleen voor drie euro een flesje water van 500 ml kopen.
volgens mij maken de vliegmaatschappijen zwaar misbruik van de ontstane situatie na 9/11. ze verdienen grof geld aan simpele watertjes. ik hoorde dat de regels gaan veranderen, klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het mag al, maar niet ' gewoon'. Het is namelijk zo dat je geen vloeistoffen mee mag nemen door de douane, maar je mag wel een leeg flesje door de douane meenemen en deze vullen op het toilet. Zo bespaar je alsnog de 3 euro.

Het is inderdaad zo dat na de security check je gewoon een flesje water mag vullen of kopen bij een airportshop en mee het vliegtuig in mag nemen, je hoeft echt niet het duur aan boord te gaan kopen.

tsjah wat ze hierboven al zeggen.. mar het is niet slim om in turkije een flesje op de wc te vullen om te drinken ... daar kun je infecties van krijgen x

Wat je kan doen is een leeg flesje meenemen in je handbagage en die bij de toiletten vullen als je door de douane bent. Wel is de vraag hoe schoon de kraantjes op de toiletten op het vliegveld zijn. Over het veranderen van regels heb ik niets gehoord.

Ik vraag in het vliegtuig bij het binnenkomen altijd meteen aan de stewardess of ze even wat water in mijn lege flesje wil doen en heb dat tot nog toe altijd gekregen zonder te betalen. Nu weet ik niet wat ze doet als alle passagiers dat gaan doen maar je kunt het allicht proberen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100