Naar welke land kun je op vakantie, waar men Nederlands praat/verstaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vlaanderen, Nederlandse Antillen, sommige kleine dorpjes in Australie, gronau(duitsland)

Curacao maar das in ieder geval de taal van voorkeur daar, en ook spreekt de meerderheid liever iets anders. Aruba is het enige andere die er in de buurt komt, maar ja je hebt er niet vele opties als je naar een tropische oord wilt gaan. NLse kolonisten hebben wel een beetje geprutst destijds ;) De andere optie is België natuurlijk, al is dat niet echt buitenland, hehe Toegevoegd na 31 seconden: niet de taal van voorkeur, moest het lezen

Zuid Afrika.

Nederlands wordt in Europa als officiële taal erkend in Nederland en in België, en buiten Europa in Suriname, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland.

Zuid-Afrika, Namibië, Vlaanderen, Ost-Friesland (DLD), Bonaire, Curacao, Aruba, Suriname.

Suriname of naar Bunde, ligt in Duitsland, net over de grens. Hier verstaan ze Nederlands en daar praten ze het ook wel.

Buiten wat al genoemd was: Plaatsen in landen als Spanje en Griekenland. Daar hoef je soms geen woord Spaans/Grieks/Engels te kunnen spreken. In Hersonisos (Kreta, Griekenland) bijvoorbeeld wordt er veel Nederlands gesproken.

Benidorm in Spanje, heel gekend.

Ook in Frankrijk is er nog een deel waar men Nederlands praat. Ik raad je onderstaande link aan als overzicht van het Nederlands taalgebied :)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_taalgebied

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100