Word er in Spa, België Frans gesproken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja in Spa wordt Frans (en Nederlands) gesproken.

Spa ligt in Wallonië, dus ja, er wordt Frans gesproken. Maar Spa is ook een toeristische plek dus je kunt er in verschillende talen terecht.

Het het ligt in de Ardennen. Dat is Wallonie. Daar spreken ze Frans.

Ja,frans gesproken

Spa ligt in het Franstalige deel van België, bij de VVV van Spa spreekt men ook Nederlands. Toegevoegd na 1 minuut: dus ik kan me voorstellen dat er meer plekken zijn waar je met nederlands uit de voeten kunt, zoals campings, hotels, toeristische attracties. Gewoon proberen, wie weet valt het mee

Bronnen:
http://www.luxehome.nl/luxehome/object/kas...

Er wordt Frans gesproken,maar op sommige campings spreekt men ook Nederlands. Zou je ergens de weg vragen,dan kom je met Nederlands niet ver want ze vertikken het om Nederlands te spreken en dit geldt ook in winkels.

Spa is dorpje in de Waalse provincie "Luik" en ligt op enkele kilometers van de Belgisch-Duitse grens. Aangezien het dorpje, dat vooral bekend is om het watermerk "Spa" en het rallycircuit "Spa-Francorchamps" in de Oostkantons ligt, wordt er een Frans-Duits dialect gesproken. Maar, aangezien het dorpje in België ligt en het enorm toeristisch is, kan je er de drie landstalen spreken. Dus Duits, Frans, maar ook Nederlands.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100