kun je vanaf 12 jaar alleen reizen met het vliegtuig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij alleen vanaf 16 jaar maar ik weet het niet zeker

Elke maatschappij heeft een andere regeling maar over het algemeen moet het geen probleem zijn om als minderjarige te vliegen. Bij Transavia.com geldt het volgende: Alleen reizende kinderen Voor alleen reizende kinderen (zonder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder), geldt het volgende: Kinderen t/m 4 jaar worden aan boord niet geaccepteerd. Kinderen in de leeftijd 5 t/m 11 jaar kunnen alleen reizen. Zij moeten daartoe aangemeld worden bij het Transavia Call Center. Er wordt vervolgens door Transavia zorg gedragen voor begeleiding naar en van het vliegtuig. De purser ontvangt het alleen reizende kind aan boord en draagt het kind bij aankomst op de bestemming over aan de Transavia afhandelaar ter plaatse. Er dient te allen tijde een afhaler (van 16 jaar of ouder) op de luchthaven van bestemming te zijn, anders gaat het kind op de retourvlucht mee terug. Deze afhaler dient zich vooraf te melden bij de Transavia afhandelaar op desbetreffende luchthaven. De kosten voor deze service bedragen €50,00 per kind per enkele reis. Kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar mogen alleen reizen en krijgen verder geen begeleiding van Transavia personeel. Alleen passagiers van 16 jaar en ouder mogen kinderen onder de 12 jaar begeleiden. Buitenlandse minderjarigen onder 18 jaar die alleen reizen mogen worden geweigerd als er niemand in Portugal de verantwoordelijkheid draagt voor hun verblijf. Dit schrijft de KLM: Als uw kind alleen reist Kinderen van 5 tot en met 14 jaar kunnen alleen reizen als zij gebruikmaken van de Unaccompanied Minor Service. Uw kind krijgt extra aandacht: gedurende de hele reis waken wij over de veiligheid van uw kind. Op Schiphol worden alleenreizende kinderen naar de Junior Jet Lounge begeleid. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming dragen we uw kind persoonlijk over aan de door u opgegeven persoon. Jongeren van 15 tot 18 jaar mogen onbegeleid reizen, maar kunnen ook gebruikmaken van de Unaccompanied Minor Service.

Bronnen:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=...

Ja, de ouders/voogd dienen wel een ouderverklaring te tekenen. Tot 15 jaar wordt je dan begeleid door een steward/stewardess (zijn meestal wel extra kosten aan verbonden!). Hij/zij zorgt ervoor dat je ook door een volwassene opgehaald wordt op de plaats van bestemming.

Volgens de FAA. mag je vanaf 6 jaar! alleen vliegen! dan word je op het vliegveld begeleid door een crew member van de maatschappij waarmee je vliegt en die zorgt dat het kind veilig en optijd aan boord zit en bij bestemming van vervoer voorzien wordt Vanaf 12 mag je zonder begeleiding vliegen LET OP: in beiden gevallen moet je een paspoort hebben GEEN ID

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100