Moet je in Frankrijk op tolwegen met automatische tolpoortjes extra betalen voor de caravan?

Je moest altijd ongeveer 50% extra betalen voor de caravan. Nu vind je vaak tolpoortjes waar niemand in zit en je zelf met je creditkaart moet betalen. Hoe weet men dan dat ik een caravan bij me heb of is de prijs hetzelfde als bij een auto zonder caravan?

Toegevoegd na 2 uur:
Ik ben erdoor geweest met de caravan en onbemande poortjes. Ik weet echter niet of ik meer moest betalen dan een gewone auto.

Weet jij het antwoord?

/2500

De toegang tot de onbemande tolpoortjes is verlaagd, zodat je er met een caravan niet doorpast. Je moet dan dus van de bemande poortjes gebruik maken.

Als je met de caraven bent staat da je het meest rechts moet zijn. ook is dat voor motoren en vrachtwages en bussen. helemaal links heb je telepeage daar gaan wij altijd doorheen maar daar hebben ze camera en sensors dus zo zien ze daar dat je een echte auto bent. ze hebben daar ook van die hoge palen liggen. Waarschijnlijk gaat het daar opdezelfde manier. of misschien zot er iemand bovenachter de camara die op knopjes drukt wat voor voertuig je bent ofzo. Of je extra moet betalen kun je uitrekenen iets voor de tolstaat een bord voor wat auto's moeten betalen daaraan kun je zien of je meer of hetzelfde moet betalen.

Bij de onbemande tolpoorten voor hogere voertuigen zitten fotocellen op bepaalde afstanden die de totale lengte van het voertuig bepalen. Ook wordt gekeken of je de hoge gleuven gebruikt (vrachtwagen) of de lage gleuven (personenauto met of zonder caravan).

zoals het eerste antwoord al aangeeft, verlaging van de poortjes, je valt met een caravan altijd in categorie 2. Of de caravan groot of klein is maakt niets uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100