Waarom kun je bij het uitzoeken van een vakantie niet aanvinken wat je níet wilt?

Je kan alleen maar aanvinken wat je wél zoekt en niet wat je juist niet wilt! Voorbeeld: ik zoek altijd hotels die NIET kindvriendelijk zijn, maar via die optie kan ik niet zoeken. Is hier een reden voor?

Toegevoegd na 13 minuten:
Om het even duidelijker te maken: bovenstaand voorbeeld is slechts een voorbeeld! ;) Ik zie inderdaad dat hotels aangeven wanneer ze wél kindvriendelijk zijn, maar als je dat dus niet zoekt is het makkelijker om andersom te zoeken, dan om alles te lezen en die uit te sluiten. De zoekfunctie wordt er door vergemakkelijkt, maar toch kan het niet. Waarom niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij gewoon omdat dit soort sites zowiezo nooit optimaal zijn gemaakt. Ik bedoel maar, ik zoek ook wel eens zo en er zijn sites waar je een aantal (inderdaad dingen di je wél wilt) aan kunt kruizen maar na ELK vinkje dat je zet begint hij al te zoeken, en dan is het nog heel breed en duurt ERG lang. Pas na het plaatsen van het laatste vinkje blijven er beperkt opties over, ook erg fijn. Verder denk ik dat het om verwarring te voorkomen beter is om alles naar een "wat je wilt keuze" te vertalen. Dat voorbeeld van die kinderen die je liever niet door je hotel hebt rennen.... Er zijn hotels waar geen gasten jonger dan 12 of 15 of zelfs 18 worden geaccepteerd. Dat zou best een keuzeoptie kunnen zijn. Niet kindvriendelijk wil liever niemand bij zijn hotel zetten (behalve die hotels met leeftijdsbeperkingen). en ze kunnen je natuurlijk ook nooit iets garanderen. Een kindvriendelijk hotel zou in de tijd dat jij er zit VOL kunnen zitten met bejaarden en een " gewoon hotel" zou afgehuurd kunnen zijn (behalve jouw kamer) door een familie reünie met tig kinderen. Daar heeft het hotel niet zo veel invloed op (ook niet als die laatste een vakje hadden: niet speciaal geschikt voor kinderen)

Zo zijn die sites gewoon niet gemaakt en ze zijn gemaakt door naar het grote publiek te kijken en die zoeken daar niet naar. Trouwens lijkt het me dat weinig hotels zullen aangeven dat ze kind-onvriendelijk zijn ;-)

Goeie vraag, ik denk dat dit een kwestie van tijd is. In de regel kan je er vanuit gaan dat hoe meer faciliteiten er voor kinderen zijn, hoe meer kinderen er komen. En als ze in de advertentie al zeggen dat ze kindvriendelijk zijn weet je dat je daar niet moet komen. Overigens zijn er inmiddels hier en daar wel kindervrije hotels, maar dan moet je erg goed zoeken. Wat ik vaak doe is kijken bij Zoover, en als kindvriendelijk erg hoog scoort, weet ik dat ik daar niet heen ga. Buiten de vakanties valt het vaak erg mee.

Tja, er zijn vaak zoveel dingen die je niet wilt, dan zouden ze een heleboel knoppen aan kunnen maken.

In ieder geval zou het voor vakantiegangers beter zijn als de sites meer zouden samenwerken en dezelfde begrippen zouden hanteren, bijv. dat iedereen zoekt naar'vakantiewoning'en niet naar ferienwohnung. Maar ja :de commercie heeft zo zijn eigen belangen.

Ondoenbaar! Dan zouden vakantie aanbiedingen driedubbel zo uitgebreid worden. Want wat wil je allemaal niet? Geen vies zwembad Geen gore kamer Geen vies eten Geen smerig bed Geen kakkerlakken etc. Je zoekt op kernwoorden wat je zoekt. En uit die voorstellen selecteer je wat het beste bij je past.

zolang je bijvoorbeeld niet op kindvriendelijk klikt, gaan ze er toch automatisch vanuit dat het hotel niet kind vriendelijk hoeft te zijn?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100