mag een persoon onder de 18 zonder begeleiding, een par dagen aan zee verblijven

Toegevoegd na 24 minuten:
We zouden dus een groep van 7 meisjes zijn tussen de 15 en de 17 die voor 4dagen 3 nachten naar het appartement van mijn ouders aan zee zouden gaan, mijn vraag is mag dit zonder begeleiding van een volwassenen want dit denken mijn ouders van niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is afhankelijk van een aantal zaken: a) hoe veel onder de 18? b) zijn er redenen om begeleiding noodzakelijk te achten? c) is de persoon in staat om voor zichzelf op te komen, en heeft deze verantwoordlijkheidsgevoel? d) is het onderkomen goed verzorgd? (ondergebracht bij gastgezin o.i.d) Als het antwoord op deze vragen er toe leidt dat het iemand is van bijna 18 die op verantwoorde wijze een paar dagen ergens gaat logeren, dan kan het wel. En alle andere antwoorden op deze 4 vragen kunnen leiden tot 'misschien' of 'nee'.

Als je alleen al kijk hoeveel busladingen minderjarigen naar Salou, Lloret en Blanes gaan dan zie ik het probleem niet.

Nee dat is geen probleem dat mag natuurlijk ik denk dat je ouders zelf wel kunnen beoordelen of je ook in staat bent om alleen een paar dagen in het appartement te verblijven en de verantwoording aan kan.

Dat ligt eraan. Als het appartement op terrein staat van een eigenaar (bijv. van appartementencomplex) dan kan het maar zo zijn dat er regels gelden. Dat kun je dus even navragen aan je ouders. Mocht je gaan reizen met vliegtuig of bus (eurolines, reisorganisaties) dan kan het zijn dat de ouders een verklaring moeten in vullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100