Heb je een paspoort nodig als je door zwitserland naar italie wil reizen met de bus?

we zouden graag eens naar italie gaan met de bus,maar we hebben gezien dat deze bus ook door zwitserland rijdt,deze niet bij de EU hoort,hebben wij hiervoor een paspoort nodig of is een identiteitskaart genoeg?
Alvast bedankt voor de reacties!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Binnen Europa is een geldig paspoort goed of een ID kaart. Toegevoegd na 1 minuut: Voor burgers van de EU Paspoort of identiteitskaart Passport or identity card Downloaden (flv) Dankzij het Schengen-akkoord, dat deel uitmaakt van het EU-recht, zijn er geen grenscontroles meer tussen 22 landen van de EU. Schengen heeft alle grenscontroles binnen de EU afgeschaft en heeft ook strengere controles aan de buitengrenzen en een gemeenschappelijk visumbeleid ingevoerd. Alleen Bulgarije, Cyprus, Ierland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk doen niet mee. Dit betekent dat u voor deze vijf landen nog een paspoort of identiteitskaart nodig hebt. IJsland, Noorwegen en Zwitserland zitten niet in de EU, maar nemen wel deel aan Schengen.

Bronnen:
http://europa.eu/travel/doc/index_nl.htm

identiteitskaart is geldig in zwitserland

Bronnen:
http://www.paspoortinformatie.nl/nederland...

Ja die heb je nodig omdat Zwitserland niet Europees is.

Als doorreizende toerist (verblijf korter dan 3 maanden)mag je zelf kiezen voor paspoort of identiteitskaart. Een van de twee of beide mag ook.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninfo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100