mag je whiskey meenemen in je koffer wanneer je van italie naar nederland vliegt?

ik ga komende week naar rome, en wil als souvenirs wat kleine flesjes whiskey meenemen voor m'n vader en broer. is dit toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen in je koffer, in je handbagage is verbodenVeel plezier

Ja hoor, binnen Europa mag je voor eigen gebruik tot 10 liter sterke drank meenemen. Wel goed inpakken! In de handbagage overigens max. 100ml flesjes in één 1L zip-lock zakje.

Bronnen:
http://www.douane.nl/particulier/reizigers...

Veiligheid is voor Schiphol belangrijk. Er wordt daarom gecontroleerd op het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning of de veiligheid van het vliegtuig. Verboden handbagage Sommige artikelen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze zijn vermeld in een Lijst Verboden Goederen Handbagage die is opgesteld door de EU. Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. De beveiligingsmedewerker behoudt altijd het recht om alsnog vanwege veiligheidsredenen een artikel te weigeren. Vloeistoffen en gels Wilt u uw eigen shampoo meenemen als handbagage? Of heeft u uw lenzenvloeistof nodig in het vliegtuig? Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan Betrouwbaarste bron want het komt van de eigen Schiphol website!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100