Wat voor mogelijkheden zijn er als ik een paar maanden of een jaar wil backpacken of studeren in het buitenland?

Ik zit op dit moment nog op de middelbare school en ben 18 jaar. Ik heb op dit moment echt totaal geen idee wat ik straks wil doen. Geen enkele studie lijkt me aan te spreken en wil eigenlijk niks anders dan straks wat van de wereld zien. Heeft iemand tips of goede ideeën of een idee wat voor mogelijkheden er zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je niet weet wat je wilt, kan ik je zeker aanraden eerst iets anders te gaan doen. Ik ben ook de verkeer studie ingestapt omdat ik niet eerst tijd voor mezelf heb genomen. Toen ik dat later (tijdens mijn studie) wel gedaan heb ben ik eindelijk op de juiste keuze gekomen. Hou er wel rekening mee dat vrijwilligerswerk ook geld kost, vreemd denk je misschien, maar zij gaan meestal niet betalen voor je ticket, je inwoning en eten. Wat ik je zou aanraden, als je nog niet genoeg geld hebt, ga eerst een half jaartje werken, dat is ook een zeer goede ervaring. En ga dan eerst wat vrijwilligerswerk doen en daarna rondreizen in dat land. Dan acclimatiseer je eerst tussen de bewoners en leer je super veel en heb je daarna de tijd het land te ontdekken en over jezelf te reflecteren. Ik ben zelf destijds via activity international naar Mexico gegaan en heb daar een taalcursus gedaan, waarna ik in een weeshuis gewerkt heb. Het is voor mij echt een keerpunt in mijn leven geweest. Mocht je interesse hebben om een extra taal aan te leren, als je in het land zelf zit is dat een stuk makkelijker, zeker als je in een gastgezin zit (zoals ik deed). Daarnaast, in Mexico spreekt bijvoorbeeld niemand Engels. Een extra taal is een mooie aanwinst. Vrijwilligerswerk vond ik zelf een hele mooie ervaring en naast dat het voor mijn persoonlijke ontwikkeling heel goed was staat het ook erg mooi op mijn cv.

Zelf zou ik je aanraden om niet te gaan backbacken maar een tijd ergens vrijwilligers werk te gaan doen. Achteraf gezien vond ik dat eigenlijk waardevoller (voor mezelf). Toegevoegd na 2 uur: Er zijn een heleboel organisaties die wereldwijd vrijwilligerswerk aanbieden. Als je wil weten waar je op moet letten kun je daar een vraag over stellen.

Je zou je kunnen inschrijven als vrijwilliger bij Artsen Zonder Grenzen of een soortgelijke instelling. Zo zie je veel van de wereld én je leert jezelf in totaal andere situaties kennen. Veel mensen hebben er baat bij om iets extreems te gaan doen om zo zichzelf te leren kennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100